Головна » 2015 » Жовтень » 22 » Букові праліси Карпат - чи засяють вони «синім світлом»?

Букові праліси Карпат - чи засяють вони «синім світлом»?

На честь 70-річчя Організації Об’єднаних Націй.

24 жовтня відзначається 70-та річниця з дня заснування Організації Об’єднаних Націй. З цієї нагоди Інформаційний відділ ООН запросив усі країни приєднатися до глобальної кампанії під назвою "Розфарбуй світ у синій колір ООН", яка символізуватиме єднання людей в усіх куточках світу навколо ідеї миру, людяності, взаєморозуміння та людського розвитку.

Вже більше 200 історичних споруд, скульптур, музеїв, мостів, об’єктів ЮНЕСКО та інших непересічних об`єктів архітектури у понад 60 країнах світу підтвердили участь у кампанії з такими знаковими об’єктами та спорудами як Велика китайська стіна, Сіднейський оперний театр, Місто Петра, Піраміди Гізи, Пізанська вежа, Палац Миру та ін.

Україна була серед перших 51-єї держави, що підписали Статут Організації Об'єднаних Націй і відтоді країна неухильно дотримується цілей та принципів Статуту, роблячи значний внесок у підтримання міжнародного миру та безпеки, роззброєння, економічний і соціальний розвиток, захист прав людини, а також – зміцнення міжнародного права.

Сьогодні Україна переживає найсерйозніші проблеми від часу отримання незалежності у 1991 році. Втрата контролю над частинами території та збройний конфлікт у Східній Україні призвели до загибелі тисяч людей, вимушеного переселення майже двох мільйонів осіб, руйнування інфраструктури та втрати істотної частини промислового виробництва. Продовження конфлікту та складна економічна ситуація у поєднанні подовжують біль багатостраждального народу України.

Але з бідами приходять і можливості. Нові керівники запровадили термінові важливі заходи реагування на весь ряд проблем, а всю країну охопив волонтерський рух. Міжнародне співтовариство також відіграє важливу роль у підтримці національних зусиль, спрямованих на побудову мирної, процвітаючої, сильної та єдиної України.

На тлі цих подій Інформаційний відділ ООН закликає долучитися до кампанії з нагоди 70-річчя Організації Об’єднаних Націй, щоби спільно, всім світом наголосити: ідеали, закладені в основу ООН – ідеали миру та людського розвитку, залишаються так само важливі, як і 70 років тому.

Так, засяяти синім світлом у день народження ООН можуть не тільки об’єкти, що охороняються ЮНЕСКО, а й інші знакові місцеві пам’ятки.

Висвітлення фото та відео матеріалів про учасників кампанії стане частиною масштабної інформаційної кампанії ООН у засобах масової інформації та глобальних сторінках соціальних мереж ООН, завдяки спеціально створеним хештегам #UN70 та #UNBlue. Окрім цього, відбудеться низка публікацій та фотозвітів на офіційній веб-сторінці та у соціальних медіа Представництва ООН в Україні.

Довідково

Всього у 44 країнах Європи розташована 451 пам'ятка зі списку Світової спадщини ЮНЕСКО, а це середньо по 10 пам'яток на країну. В Україні таких пам’яток 7 (стільки ж у Норвегії, Фінляндії, Румунії та Хорватії).

До української сімки входять:

1. Софійський собор, Києво-Печерська лавра, церква Спаса на Берестові;

2. Історичний центр Львова;

3. Резиденція митрополитів Буковини і Далмації;

4. Геодезична дуга Струве;

5. Букові праліси Карпат;

6. Деревяні церкви Карпат, серед яких і закарпатські – Церква Вознесіння Господнього (селище Ясіня Рахівського району) та Церква Св.Михайла (село Ужок Велилкоберезнянського району);

7. Херсонес Таврійський.


За матеріалами: Новини сьогодні
22-10-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1948

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]