Головна » 2016 » Січень » 13 » Через повінь на Закарпатті затопило шахти з питною водою

Через повінь на Закарпатті затопило шахти з питною водою

Повінь на Закарпатті, спричинена сильними дощами, починає спадати. Загрози виходу річок з берегів немає. Про це повідомляється на офіційному сайті голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

"Протягом ночі на основних водних артеріях Закарпаття почався спад води, який у різних місцях становить від 0,8 до 1,5 метра. Вранці паводкова хвиля на р.Тиса дійшла до українсько-угорського кордону, загрози виходу води з берегів немає", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у низинах р.Боржава (Іршавський та Виноградівський район) вода вийшла на заплаву біля сіл Вільхівка, Заріччя та Ком'яти й підтопила теплиці, що розташовані на міждамбовому просторі. У деяких випадках річкова вода дійшла до приватних городів, однак підтоплень житлових будинків немає.

Очільник Закарпаття поінформував, що найскладніша післяповенева ситуація виникла в смт Перечин, де вночі проти середи, 13 січня, через дощі та підняття ґрунтових вод були підтоплені п'ять із шести свердловин, які централізовано забезпечують селище питною водою. Шоста свердловина не працює з технічних причин.

"Без води залишилося понад три тисячі триста місцевих мешканців, які проживають у багатоповерхівках та приватних будинках. Зранку підвезення питної води забезпечує місцеве комунальне підприємство, а технічної - працівники Держслужби з надзвичайних ситуацій. Пробний запуск центральної води в Перечині буде здійснено вже сьогодні в другій половині дня. Повне відновлення водопостачання селища залежатиме від зниження ґрунтових вод та очищення свердловин", - зазначив Москаль.

Нагадаємо, орієнтовна сума збитків від минулорічної повені в Закарпатській області перевищила 2 млрд грн.  


За матеріалами: Новини сьогодні
13-01-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11335

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]