Головна » 2023 » Червень » 27 » Через сонячну бурю людство може очікувати інтернет-апокаліпсис

Через сонячну бурю людство може очікувати інтернет-апокаліпсис

У NASA терміново попереджають про ймовірний інтернет-апокаліпсис, який може трапитись наступного десятиліття. Такий сценарій спровокує сильна сонячна буря, і це змусить людей вийти з мережі на місяці або навіть десятиліття. Про це повідомляє The Science Times.

За даними видання, сонячні бурі можуть пошкодити комунікаційні мережі Землі. У середньому Сонце проходить цикл протягом 11 років. Коли він досягає піку, сонячного максимуму, він переходить у космічну форму. Як наслідок — частота та сила сонячних спалахів зростає.

Це може викликати проблеми для супутників або астронавтів на низькій навколоземній орбіті. Це також може порушити роботу електричних і комунікаційних систем на Землі.

"Цей інтернет-апокаліпсис не тільки змусить землян вийти з мережі та відключитися від цифрового світу, але й зробить лінії електропередач і супутники фактично непотрібними", — йдеться в повідомленні.

NASA провела нове дослідження

Щоб запобігти цьому, власний сонячний зонд NASA Parker Solar Probe (PSP) відправився в нову місію, під час якої він подорожував крізь сонячний вітер, щоб виявити деякі внутрішні роботи Сонця.

NASA змогла вловити сонячний вітер і виявити важливі дані, які втрачаються, коли сонячний вітер виходить із корони у формі електронів і фотонів.

"Такі області є точками, де зародився високошвидкісний сонячний вітер. Такі діри безпосередньо не впливають на Землю. Однак під час піку активності Сонця в його 11-річному циклі, коли магнітні поля змінюються, такі діри з’являються над сонячною поверхнею та викидають сильні спалахи сонячного вітру, спрямовані прямо на Землю", — стверджують вчені.

Така інформація значно допоможе передбачити сонячні бурі, які можуть порушити роботу електричних мереж і супутників Землі.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-06-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1434

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]