Головна » 2013 » Квітень » 10 » Чергова головоломка для світу науки – риба з прозорою кров'ю. ВІДЕО

Чергова головоломка для світу науки – риба з прозорою кров'ю. ВІДЕО

Ця істота є просто унікальним представником фауни нашої планети, оскільки риба має дивовижну здатність очищувати власну кров і відноситься до білокровних – в неї абсолютно прозора кров.

Неймовірно рідкісну рибу на своїй останній виставці продемонстрував глядачам японський акваріум «Sea Life Park». До тог ж вважається, що заклад є єдиним власником представників цього виду риб, які мешкають в неволі.

В крові незвичної тварини зовсім немає гемоглобіну – речовини, яка робить кров червоною, а також в ній відсутні зрілі еритроцити.

За словами фахівця токійського акваріуму, про рибу, яку до Японії привезли рибалки, відомо дуже мало. «На щастя ми маємо самця та самку, які в січні привели потомство», – відзначив чоловік, додавши, що більша кількість зразків для досліджень допоможе експертам розкрити деякі таємниці.

На даний час вчені намагаються зрозуміти, яким чином цим рибам вдається існувати без основної складової крові. Згідно з однією із гіпотез риба може жити без гемоглобіну завдяки своєму занадто великому серцю, внаслідок чого для циркуляції кисню по всьому її тілу використовується плазма крові.

Попередні дослідження вже показали, що ці «чудо-риби» повинні витрачати вдвічі більше енергії на скорочення серцевого м’язу за тих риб, які мають більш високу концентрацію гемоглобіну.

За матеріалами: Новини сьогодні
10-04-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11579

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]