Головна » 2012 » Жовтень » 19 » Чим небезпечний поганий сон

Чим небезпечний поганий сон

Всі ми знаємо, що сон - найкращі ліки від тисяч недуг. Але в умовах сучасного життя, здоровий сон - розкіш, яка доступна не кожному. Стреси, підвищене розумове навантаження, емоційне виснаження, погана екологія і незбалансоване харчування - все це призводить до втрати природної рівноваги, властивого здоровому способу життя.
 
Одним з перших факторів порушення подібної рівноваги є поганий сон. Він, у свою чергу, не дає організму відновлюватися і приводити стан тіла і думок у порядок. Таким чином, людина через кілька тижнів такого неправильного напруженого життя починає нагадувати комп'ютер, який довго не перезавантажували. Грубо кажучи, людина починає сильно гальмувати. І виною тому відсутність повноцінного відпочинку, тобто сну.
 
Внутрішні органи під час сну отримують прекрасну можливість для відпочинку і регенерації. Однак, у випадку неправильного режиму дня або поганого сну, що в принципі, взаємопов'язане, внутрішні органи починають страждати і, внаслідок цього, порушується нормальна робота організму в цілому. Щоб забезпечити себе хорошим здоров'ям, лягати спати потрібно раніше 23 годин, коли у відповідності з теорією біоритмів, починає активно працювати печінка і жовчний міхур. У період з 23 години до 3 годин ночі дуже важливо перебувати в теплі, адже печінці, сама назва якої говорить сама за себе, потрібні відповідні умови для відновлення.
 
Вставати ж потрібно дуже рано. Ви здивуєтеся, але з п'яти до семи годин ранку активно працює біоритм товстого кишечника. Тому правильний ранковий підйом, по ідеї природи, стимулюється самим організмом. Багато хто з нас можуть похвалитися тим, що ходять по великому по годинах?
 
Однак, не все в питанні правильного сну так забавно і весело. Часом порушення здорового сну викликає депресію, ряд психосоматичних захворювань, і все це може прийняти хронічний характер. Тому якщо ви зіткнулися з такою проблемою, як поганий сон, обов'язково прийміть заходи щодо його нормалізації. І мова тут йде ні в якому разі не про снодійні препарати, заспокійливі засоби або антидепресанти.
 
Задумайтеся, сама природа створила ряд відновлювальних механізмів, а історії відомий ряд феноменальних випадків зцілення. Звичайно, ми не можемо і не повинні відкидати офіційну медицину, адже саме вона подарувала світу дві рятівні речі: пеніцилін і інсулін, які врятували мільйони і мільйони життів. Відкидати медицину при її нинішньому рівні розвитку просто злочинно! Однак, якщо мова йде про здоровий сон, спробуйте розібратися у власній психології.

За матеріалами: Новини сьогодні
19-10-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11630

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]