Головна » 2018 » Липень » 8 » Чим різати бетон: поради

Чим різати бетон: поради

Під час будівництва часто необхідно різати бетон. Метод з інструментом підбираються індивідуально для кожного випадку. Технологія не відрізняється складністю, хоча потрібні знання, досвід і фізична сила.

Призначення

Різка потрібна для виконання:

1. прокладки ліній електропередач, кабелів;
2. демонтажу віконних прорізів при переплануванні;
3. демонтажу фундаментів і інших бетонних споруд;
4. споруди систем опалення, водопостачання і відведення, вентиляції, кондиціонування.

Різкою бетону отримують рівні шви різного типу, без дефектів і зазубрин. Сучасний інструмент дозволяє випиляти отвори необхідної величини і глибини без порушення цілісності конструкції.

Інструмент для різання

Тип обладнання, спосіб, режим роботи підбираються за класом бетону і наповнювачів, типу конструкції, наявності ж/б каркаса. Для проведення робіт існує кілька видів насадок і дискових плит різних діаметрів і конструкцій.

Різка болгаркою

Найпростіший і легкий спосіб. Старий бетон ріжеться портативною кутовою шліфмашинкою, оснащеною алмазними турбо-дисками з хвильовим корпусом. Інструмент швидко ріже бетон з металевою арматурою. Купити ж болгарки в Україні можна вигідно онлайн перейшовши за посиланням https://dewalt.top/instrument-dewalt/bolgarki/.

Якщо в бетоні для міцності використовувалися наповнювачі, наприклад, річковий пісок, алмазні диски будуть частіше тупіться. Тому при різанні бетону з кварцом і базальтом краще використовувати кілька змінних насадок.

Для різання гравійної стяжки краще застосовувати кола з м'якою сегментарною зв'язкою. Виконувати роботу краще на знижених оборотах. При використанні потужних інструментів слід брати більш міцні насадки.

Алмазні диски для сухого різання виготовляються шляхом лазерного зварювання. При різанні мокрим способом застосовуються кола зі срібною напайкою.


За матеріалами: Новини сьогодні
08-07-2018
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1850

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]