Головна » 2013 » Березень » 5 » Чому ноги судомить: причина і що робити

Чому ноги судомить: причина і що робити

                    Чому ноги судомить: причина і що робити
Причини судом

Чому ноги судомить? Причин цьому може бути декілька.

Остеохондроз хребта, внаслідок чого з'являються порушення кровопостачання м'язів

захворювання кровоносних судин кінцівок, внаслідок чого живлення м'язів рук і ніг під час фізичного навантаження може стати недостатнім;

зміни в м'язах за надмірного вмісту в них молочної кислоти, що часто виникає при фізичному стомленні;

нестача в організмі солей внаслідок великої втрати вологи при виконанні фізичної роботи, особливо в жарку погоду;

тривала ходьба так само може стати причиною, через яку ноги судомить.

Особливо небезпечно, коли судома (найчастіше м'язів ніг) виникає у людини під час плавання в річці, озері, морі або басейні, причому, не тільки в холодній воді. Можна спостерігати цей ефект і при нормальній температурі води (20-22 град.) - Несподівано виникає судоми, що призводять часом до трагедії.

Як запобігти появі судомам

Перш, ніж увійти у воду, зробити невелику розминку, що включає в себе біг, підйоми і згинання ніг, легкий самомасаж. Мета її - ретельно розігріти м'язи та сухожилля, тобто домогтися незначного розширення живлячих їх кровоносних судин. Після такої розминки плавання навіть в холодній воді і спазм судин, як правило, не призводять до розвитку судоми.

Тим, хто страждає захворюваннями хребта або судин, слід пам'ятати про запобіжні заходи: не перебувати у воді (особливо холодній) занадто довго, не запливати далеко від берега, виключити вживання алкоголю в тому випадку, якщо ви збираєтеся купатися.

Що робити, якщо ноги судомить

Різкий укол (наприклад, звичайної шпилькою, яку бажано мати при собі на купальнику або плавках) в місце найбільшої щільності і хворобливості скороченої м'язи припинить судому. Але після виходу з води ранку від уколу бажано обробити будь-яким дезинфікуючим засобом.

Якщо шпильки немає, то рекомендується різким рухом великого пальця руки зробити натискання на дану область ноги. Пам'ятайте, що часто небезпеку у воді представляє не сама судома ноги, а сум'яття і страх. І лише самовладання і швидка реакція дозволять вийти з цієї складної ситуації без шкоди для здоров'я.

Також читайте:


Известный цирковой и театральный артист в беседе с журналистами признался, что накануне наконец-то воплотил в реальность свою мечту — приобрел выгодно Apple MacBook в магазине iStore официального представителя техники Apple в Украине.


За матеріалами: Новини сьогодні
05-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 13567

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]