Головна » 2013 » Березень » 4 » Чудо-простирадла, що вбивають мікробів

Чудо-простирадла, що вбивають мікробів

  Чудо-простирадла, що вбивають мікробів

Фахівці з Бар-іланського університету зробили приголомшуюче відкриття. Вони винайшли нанопокриття халатів і простирадл у лікарнях. Унікальність цього покриття в тому, що при зіткненні з ним гинуть бактерії, які стійкі до антибіотиків.

Причому, це нанопокриття з'явилося в результаті роботи над іншим проектом, а саме створення армійських шкарпеток, не видаючих запаху. Професор Аарон Геданкен відзначає, що диво-шкарпетки поки не готові, але ідеї при їх розробці придалися для нового антибактеріального покриття лікарняних простирадл та інших матеріалів.

Саме головне достоїнство цього винаходу в тому, що покриття, що складається з наночасток, наноситься на будь-яку тканину. Простирадла нічим не відрізняються від звичайних. Властивості тканини зберігаються і після 65 циклів прання при температурному режимі в 95 градусів.

Технологію вже випробували на текстильному виробництві в Італії і Румунії. Результат вражає-при зіткненні з такою тканиною з 100 тисяч мікробів виживає 1.

Бактерії - це біда багатьох лікарень. Кожен рік вони стають причиною смерті кількох сотень тисяч пацієнтів. Проти супермікробів не допомагають ні дезінфекція, ні засоби гігієни. У 2010 році, за відомостями Мінохоронздоров'я, в ізраїльських клініках зареєстровано близько 4 тисяч випадків зараження крові через ускладнення, що розвиваються внаслідок дії бактерій.

За матеріалами: Новини сьогодні
04-03-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11379

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]