Головна » 2023 » Квітень » 5 » Цибулю з Киргизстану, Індії та Китаю імпортує Україна

Цибулю з Киргизстану, Індії та Китаю імпортує Україна

В Україну цього тижня надійшла перша велика партія цибулі з Киргизстану. За попередніми оцінками, обсяг імпортованої партії цибулі оцінюється майже в 150 тонн.

Зазначається, що постачання цибулі з Киргизстану стало можливим завдяки достроковому зняттю заборони на експорт цибулі на початку березня 2023 року. У цей час оптові ціни на якісну цибулю в країні сягали 45-50 центів США за кг, а в Україні оптові ціни перевищували $1,2 долара США за кг. Тому дорога логістика не була перепоною для поставок.

Двома тижнями пізніше Узбекистан також скасував обмеження на експорт цибулі, однак поки що жодної партії цибулі з Узбекистану в Україну не було доставлено.

Аналітики відмічають, що імпорт цибулі з Центральної Азії збігся з початком хвилі зниження цін на цибулю ріпчасту. Проте ціни на цибулю в Україні поки що, як і раніше, порівняно високі й стимулюють її імпорт. Не дивно, що багато країн намагаються зараз постачати цибулю в Україну.

Зокрема, в перші дні квітня в Україну надійшли великі партії імпортної цибулі з 9 країн світу. Крім уже згаданого вище Киргизстану, цибулю в Україну експортували також Єгипет, Індія, Китай, Литва, Молдова, Нідерланди, Франція і Польща.

Потрібно також зазначити, що Україна останніми роками регулярно імпортувала цибулю з Киргизстану. Найбільший обсяг киргизької цибулі було ввезено в Україну 2019 року – 3,3 тис. тонн.

Киргизстан не входить до числа великих експортерів цибулі. Щорічно ця країна відвантажує на експорт від 6 до 19 тис. тонн цибулі ріпчастої, переважно в росію, Казахстан і білорусь.


За матеріалами: Новини сьогодні
05-04-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1278

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]