Головна » 2019 » Березень » 19 » Департамент екології ОДА не давав ніякого "добра" на будівництво вітряків на Боржавській полонині - Москаль

Департамент екології ОДА не давав ніякого "добра" на будівництво вітряків на Боржавській полонині - Москаль

Москаль: Департамент екології ОДА не давав ніякого "добра" на будівництво вітряків на Боржавській полонині

Позитивний висновок департаменту екології та природних ресурсів Закарпатської облдержадміністрації щодо будівництва вітрової електростанції (ВЕС) на Боржавській полонині не є підставою для початку будівельних робіт.

А закиди, що через вітряки не будуть літати птахи чи перестануть родити чорниці, не підтверджені науковими дослідженнями і є голослівними.

– Щоб дійсно почати будівництво ВЕС, необхідно розробити численні документи й затвердити їх на рівні органів центральної виконавчої влади, – наголошує Геннадій Москаль.

– По-перше, слід розробити детальний план території розташування ВЕС, по-друге, пройти незалежні громадські слухання в населених пунктах, що прилягають до цієї території, по-третє, затвердити цей детальний план після громадських слухань. До речі, незалежні громадські слухання мають пройти по трьох позиціях – детальному плану, стратегічній екологічній оцінці і проекту ВЕС. Після цього Держгеокадастр має відвести земельну ділянку, а потенційний забудовник отримати в органах архітектури містобудівні умови та обмеження. Далі йде розробка та затвердження проектної документації на будівництво, державна експертиза проекту. І тільки після цього Державна архітектурна інспекція України може дати дозвіл на початок будівельних робіт.

Якщо дуже постаратися, всі ці процедури можна пройти за два роки. Тому заяви про те, що департамент екології ОДА дав добро на будівництво вітряків, і близько не відповідають дійсності. Таке можуть стверджувати або люди, які абсолютно не розбираються в цьому питанні, або ж особи, які навмисно намагаються ввести в оману громадськість.


За матеріалами: Новини сьогодні
19-03-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1474

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]