Головна » 2023 » Травень » 16 » Держдеп засудив арешт в росії колишнього працівника посольства США в рф - "безпідставні звинувачення"

Держдеп засудив арешт в росії колишнього працівника посольства США в рф - "безпідставні звинувачення"

Сполучені Штати засудили арешт Роберта Шонова, колишнього співробітника посольства США в росії. Відповідну заяву оприлюднила прес-служба Державного департаменту США, уточнивши, що Шонов є громадянином росії, відтак москва не має зобов'язання повідомляти США про його арешт.

За повідомленням російських державних ЗМІ, Шонова звинувачують у "співробітництві на конфіденційній основі з іноземною державою або міжнародною чи іноземною організацією".

“Звинувачення проти пана Шонова абсолютно безпідставні. Пан Шонов є громадянином росії, який понад 25 років працював у Генеральному консульстві США у Владивостоці. Після розпорядження російського уряду від квітня 2021 року про примусове звільнення всіх місцевих співробітників місії США в росії пана Шонова найняла на роботу компанія, що уклала контракт про надання послуг посольству США в москві, відповідно до законів і правил росії”, - повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер.

У Держдепі наголосили, що укладання контрактів на місцеві послуги для роботи дипломатичних місій є традиційною практикою дипломатів в різних країнах, включно з росією.

“Єдина роль пана Шонова на момент його арешту полягала в написанні зведень ЗМІ та прес-релізів із загальнодоступних російських ЗМІ. Його переслідування за статутом про “конфіденційне співробітництво” свідчить про відверте використання росією все більш репресивних законів проти власних громадян”, - мовиться у заяві речника Державного департаменту Метью Міллера.

Напередодні російське прокремлівське видання тасс повідомило про арешт в росії Роберта Шонова, який колись працював в американському посольстві в росії. Його, за повідомленням російської влади, утримують в Лефортово за звинуваченнями у змові, що передбачає 8 років ув'язнення.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-05-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1446

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]