Головна » 2017 » Липень » 28 » Деталі законопроекту щодо посилення санкцій проти РФ оприлюднило посольство України в США

Деталі законопроекту щодо посилення санкцій проти РФ оприлюднило посольство України в США

Посольство України у США оприлюднило подробиці прийнятого Палатою представників законопроекту щодо посилення санкцій проти Росії, Ірану та КНДР.

У документі важливе місце відведене підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, повідомляє прес-служба посольства України у США.

Законопроектом чітко визначено, що політикою Сполучених Штатів є:

- підтримка уряду України у відновленні суверенітету та територіальної цілісності;

- засудження та протидія всім дестабілізуючим зусиллям уряду РФ в Україні;

- невизнання анексії Криму урядом РФ чи відторгнення будь-якої частини території України з використанням військової сили;

- надання допомоги з реформування енергетичного сектору України та зменшення залежності від російських енергетичних ресурсів;

- продовження протидії реалізації проекту Північний потік-2.

Документ також законодавчо закріплює чинні санкції проти Росії; створює механізм обов’язкового погодження з Конгресом США можливого рішення президента США з послаблення санкцій; передбачає можливість запровадження санкцій проти державних підприємств РФ, що здійснюють операції у металургійній та гірничо-видобувній галузях, та на залізничному транспорті; посилює секторальні санкції щодо фінансового сектору РФ та російської енергетики; передбачає запровадження санкцій у зв’язку з діяльністю уряду РФ у напрямку підриву кібернетичної безпеки; по відношенню до осіб, що відповідальні за порушення прав людини на окупованій РФ території, діють в інтересах оборонного та розвідувального секторів уряду РФ, значною мірою сприяли спроможностям РФ з проведення приватизації державних активів, а також по відношенню до іноземних фізичних та юридичних осіб, що сприяли посиленню оборонних спроможностей уряду Сирії.

Законопроектом надається право президенту США у координації з союзниками Сполучених Штатів запровадити санкції проти фізичних та юридичних осіб, що сприяють розвитку та обслуговуванню російських експортних нафто- та газопроводів.

Проект закону передбачає створення Фонду для протидії російському впливу та виділяє до його бюджету 250 мільйонів доларів. на 2018-2019 фінансові роки. На реалізацію ініціатив з підтримки енергетичної безпеки України передбачається виділення 30 мільйонів доларів.

Нагадаємо, Палата представників Конгресу США прийняла законопроект про введення нових санкцій проти Росії, Ірану та Північної Кореї.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-07-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1814

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]