Головна » 2023 » Липень » 20 » Дивний сигнал з космосу, який повторюється кожні 22 хвилини, астрономи засікли

Дивний сигнал з космосу, який повторюється кожні 22 хвилини, астрономи засікли

Джерело цього сигналу досі точно не встановлено.

У нашій галактиці виявлено об'єкт, який випромінює дивні радіосигнали. Про це йдеться в новому дослідженні, опублікованому в науковому журналі Nature.

Дивний радіосигнал виходить з точки на відстані 15 тисяч світлових років від нас. Вчені припускають, що його може випускати невідомий досі тип зірки.

Незвичайний космічний об'єкт під назвою GPM J1839-10 випромінює радіохвилі кожні 22 хвилини. Це неймовірно повільно порівняно з іншими джерелами пульсуючих радіохвиль. Більш того, виявилося, що вчені записували його понад 30 років, проте досі йому вдавалося вислизати від нашої уваги.

Наразі вчені припускають, що джерелом дивного радіосигналу, який триває близько 5 хвилин, є магнетар з дуже повільним обертанням. Якщо це так, то це суперечить даним, якими володіє сучасна наука.

"Якщо припустити, що це магнетар, цей об'єкт не повинен випромінювати радіохвилі. Але ми їх бачимо. І ми говоримо не лише про невеликий спалах радіо випромінювання. Він випускає хвилі вже принаймні 33 роки. Який би механізм не стояв за цим, він надзвичайний", - кажуть дослідники.

Дивні сигнали з космосу

На початку квітня стало відомо, що вчені зафіксували дивний радіосигнал з космосу, який періодично повторювався. Вдалося встановити, що він походить від скелястої екзопланети розміром із Землю.

Також вчені засікли 25 дивних сигналів з космосу, які продовжують повторюватися. Жодна із запропонованих на сьогоднішній день теорій не може повністю пояснити всі властивості сплесків або їх джерел.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-07-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1499

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]