Головна » 2017 » Лютий » 1 » Для нового маршруту між Будапештом і Мукачевим Угорщина пропонує свій швидкісний потяг

Для нового маршруту між Будапештом і Мукачевим Угорщина пропонує свій швидкісний потяг

Угорщина готова надати свій швидкісний потяг для запуску нового маршруту, що з'єднує Будапешт з Мукачевим, повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян в інтерв'ю УНІАН.

Він зазначив, що саме міністерство було ініціатором розвитку міжнародного залізничного сполучення з орієнтацією на європейські країни.

"Я завжди підкреслював, що пріоритет - Європа, і нам треба забути, що поїзд №1 їде до Москви, замість нього має їхати або до Варшави, або до Праги. Ми запропонували кілька напрямків: Київ - Перемишль, цей маршрут запрацював, крім цього є ще один напрямок у Польщі, є напрямок Мукачеве - Будапешт, але там вже йде вузькоколійна дорога, необхідно відремонтувати 300 метрів залізничної колії, і тоді цей потяг може бути запущено. Угорці навіть готові надати свій власний швидкісний потяг", - сказав Омелян.

Він також повідомив про позитивні переговори зі Словаччиною щодо розвитку міжнародного пасажирського сполучення між країнами.

"Така ж ситуація зі Словаччиною, там теж є напрямок євроколії. Тому може бути багато нових напрямків", - додав Омелян.

Новий міжнародний потяг за маршрутом Київ - Львів - Перемишль (Польща), який було запущено наприкінці грудня 2016 року, відразу став популярним. Попри те, міністр повідомив про факти контрабанди на даному напрямку вже на третій день після запуску потяга.

"Сподіваюся, що це стане предметом окремого розгляду (правоохоронних органів та керівництва Укрзалізниці, - ред.)", - підсумував міністр.

Нагадаємо, 23 грудня 2016 року Укрзалізниця запустила швидкісний поїзд категорії "Інтерсіті+" за маршрутом Київ - Львів - Перемишль (Польща). Вартість проїзду з Києва до Перемишля у вагонах I класу становить орієнтовно 574 гривні, II класу - 406 гривень, зі Львова до Перемишля у вагонах I класу - 235 гривень, II класу - 172 гривні.

На даному маршруті задіяний електропоїзд виробництва південнокорейської Hyundai Rotem, який курсує щоденно і долає відстань від столиці України до Перемишля за 7 годин.


За матеріалами: Новини сьогодні
01-02-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11048

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]