Головна » 2019 » Квітень » 16 » Для обслуговування повітряного руху ужгородський аеропорт використовуватиме частину авіаційного простору Словаччини

Для обслуговування повітряного руху ужгородський аеропорт використовуватиме частину авіаційного простору Словаччини

Ужгородський аеропорт для обслуговування повітряного руху використовуватиме частину авіаційного простору Словаччини

Відбувся робочий візит українського прем'єр-міністра до Словацької Республіки, у рамках якого було підписано ряд угод між країнами.

Підписано, зокрема, Угоду між Україною та Словацькою Республікою про внесення змін до Угоди між Україною та Словацькою Республікою про місцевий прикордонний рух від 30 травня 2008 року. Документ серед іншого передбачає, що строк безперервного перебування в режимі місцевого прикордонного руху в прикордонній зоні не повинен перевищувати 90 днів.

Також підписано Декларацію про наміри укласти угоду для встановлення умов використання визначеної частини повітряного простору Словацької Республіки для обслуговування повітряного руху українським провайдером «Украерорух» в міжнародному аеропорту “Ужгород” для комерційного повітряного транспорту.

Коментуючи підписані документи, прем’єр-міністри двох країн відзначили, що ці документи – це покращання й посилення стосунків між людьми та між країнами. «Дуже важлива для Словаччини та України й Декларація про використання повітряного простору. Дуже швидко ми підпишемо й повноцінну угоду з цього питання», - сказав Петер Пеллегріні.

Він також зазначив, що всі домовленості між Україною та Словаччиною досягаються швидко. «Я хочу нашим партнерам в Україні сказати, аби вони не послаблювали свої зусилля в питанні реформ, поглиблювали інвестиційну привабливість країни. Словаччина допомагає Україні не лише словами, а й ділом. Ми реально і фізично допомагаємо Україні», - сказав Глава Уряду Словаччини.

Наразі договірна база між Україною і Словаччиною нараховує 105 документів. Сьогодні, 16 квітня, глави урядів двох країн домовилися активізувати роботу щодо нарощення взаємного товарообігу, закріплення й посилення транзитної ролі двох держав, як в контексті постачання газу до Євросоюзу, так і в контексті розвитку транспортних маршрутів.


За матеріалами: Новини сьогодні
16-04-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1485

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]