Головна » 2023 » Червень » 29 » Для розвитку прикордонних переходів ЄС надасть фінансування Укрзалізниці

Для розвитку прикордонних переходів ЄС надасть фінансування Укрзалізниці

ЄС інвестує у розбудову залізничної інфраструктури України. Фінансування надається через фінансовий інструмент Connecting Europe Facility (CEF) для розвитку прикордонних переходів з Польщею, Румунією, Словаччиною та Угорщиною, інформує Rail.insider.

Заплановано, що кошти будуть спрямовані на розбудову пунктів пропуску з Республікою Польща: Ягодин—Дорогуськ та Мостиська ІІ—Медика.

Також буде проведено модернізацію пункту пропуску Чоп—Чієрна над річкою Тиса/Захонь, який з’єднує Україну зі Словацькою Республікою та Угорщиною. Тут планується будівництво інтермодального терміналу та пов’язаної інфраструктури на станції Чоп.

Крім цього, будуть проведені реконструкція залізничних колій стандарту 1435 мм на станціях Вадул-Сірет та Глибока-Буковинська у межах спільних проєктів з Румунською стороною. Нагадаємо, що 6 червня 2023 року під час візиту до Львова комісара ЄС з питань транспорту Адіни Валеан було підписано Угоду між Україною та ЄС про участь у програмі ЄС.

Слід зазначити, що Європейська комісія відібрала 107 проєктів транспортної інфраструктури, які отримають понад 6,2 млрд євро грантів з інструменту ЄС для інвестицій у транспортну інфраструктуру.

Серед них є проекти, які сприятмить розвитку “шляхів солідарності” між Україною та ЄС, створених для підтримки українського експорту та імпорту. Зазначено, що Європейська комісія внесла зміни до індикативних мап Транс’європейської транспортної мережі (TEN-T), включивши українські логістичні маршрути у липні 2022 року.

Відповідно до Індикативного інвестиційного плану Європейської комісії для розвитку TEN-T коридорів, до 2030 року в Україні планується реалізувати проєкти загальною вартістю 4,45 млрд євро, що є найбільшим обсягом серед усіх держав Східного партнерства ЄС.

Як повідомлялося раніше, Європейська комісія та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділили 1 млрд євро на розвиток “шляхів солідарності” з Україною.


За матеріалами: Новини сьогодні
29-06-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1432

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]