Головна » 2016 » Грудень » 25 » Для воїнів АТО з ампутованими кінцівками в Ірпені відкрили реабілітаційний центр

Для воїнів АТО з ампутованими кінцівками в Ірпені відкрили реабілітаційний центр

В Україні запрацював центр, де воїни матимуть можливість отримати якісну реабілітацію.

Про це заявив перший заступник міністра оборони генерал-полковник Іван Руснак на відкритті відділення реабілітації пацієнтів з ампутованими кінцівками, яке розташувалося на базі Військово-медичного центру в місті Ірпінь, повідомляє "Укрінформ".

"Ідея створення такого центру виникла у фахівців, медиків, з ініціативи депутата Оксани Харчинської. Вирішили створити Центр, де можна повертати бійців до нормального життя", - сказав Руснак.

Він зазначив, що система реабілітації створена у всіх військових медичних закладах, де працюють з людьми, такими, що втратили кінцівки. Але відкриття нового базового центру, як для військових ЗСУ, так і для інших силових структур, дозволять впроваджувати новітні технології.

Крім того, за словами генерал-полковника, новинкою стане те, що бійці, які втратили кінцівки, зможуть працювати тут інструкторами, своїм прикладом доводячи, що життя на цьому не закінчується.

Перший заступник міністра додав, що на ремонт і обладнання цього відділення було залучено кошти волонтерів, народних депутатів і Міністерства оборони, і зараз переходить на фінансове забезпечення МОУ.

Головний лікар Центру Андрій Ких розповів, що зараз відділення готове прийняти 10 пацієнтів, але в разі потреби, подібні заклади будуть відкриватися і в інших регіонах.

"Курс реабілітації буде залежати від індивідуальних особливостей пацієнта. Вже наступного тижня будемо приймати пацієнтів ... Наша мета - максимально допомогти герою, який втратив своє здоров'я на полі бою", - сказав Ких.

Головний лікар очікує, що перші пацієнти прибудуть вже в понеділок, 26 грудня. Також реабілітаційний центр "Бандерівський схрон" на Прикарпатті в селі Клубівці для ветеранів АТО і учасників Майдану "майданівці" і учасники АТО облаштовують власноруч в будівлі 1930 року.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
25-12-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1899

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]