Головна » 2019 » Травень » 2 » Для закарпатців проїзд у поїзді Кошиці – Мукачево коштуватиме близько 7,5 євро

Для закарпатців проїзд у поїзді Кошиці – Мукачево коштуватиме близько 7,5 євро

Проїзд у поїзді Кошиці – Мукачево для закарпатців коштуватиме близько 7,5 євро

Проїзд у поїзді Кошиці – Мукачево, перший рейс якого відправиться 9 червня 2019 року, коштуватиме близько 7,5 євро.
 
Про це повідомляє офіційний сайт "Укрзалізниці".

наразі йде його узгодження.

З Мукачево до Словаччини можна буде доїхати рейковим автобусом по євроколії за 4 години. Поїзд курсуватиме за маршрутом Кошиці – Чієрна над Тисою – Чоп – Мукачево. Нагадаємо, що 2 квітня цього року було здійснено успішну тестову поїздку за цим маршрутом.

Словацька сторона зазначає, що новий рейс не лише з'єднає українські та словацькі міста, а й надасть можливість пасажирам зручно пересісти на інші маршрути. Ті, хто приїде з боку Словаччини, матиме змогу на українській стороні пересісти на потяги у напрямку Одеси, Києва, Харкова та Львова, а з боку України – потрапити до Пряшева, Братислави та Праги.

Митний та паспортний контроль відбуватиметься з боку Словаччини у Черна-над-Тисою, а з боку України – у Чопі. Нові потяги до України забезпечить Братислава, і вони не потребуватимуть заміни візків колісних пар. Час у дорозі становитиме близько 4 годин.

Спільне рішення про запровадження нового залізничного пасажирського сполучення Мукачево – Кошиці було прийняте у лютому цього року в Києві під час зустрічі менеджменту залізничних компаній України та Словаччини. Під час переговорів було вирішено, що перевезення будуть здійснюватися рухомим складом словацької сторони, оскільки Укрзалізниця не експлуатує пасажирський рухомий склад для колії шириною 1435 мм.


За матеріалами: Новини сьогодні
02-05-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1637

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]