Головна » 2022 » Грудень » 11 » Для здоров'я печінки необхідні ці продукти: поради

Для здоров'я печінки необхідні ці продукти: поради

гарбузова олія

Роль печінки в організмі не варто недооцінювати. Вона важлива для процесів травлення, обміну речовин, для знешкодження токсинів. Печінка виконує близько 500 різних функцій, порушення яких позначається на функціонуванні практично кожного органу в нашому організмі.

Підтримка здоров'я печінки на високому рівні може забезпечити людині загальне міцне здоров'я, захист від зайвої ваги, раку.

Фахівці виокремили низку продуктів, які позитивно впливають на здоров'я цього органа. Тим же, хто прагне поліпшити роботу печінки, слід частіше включати їх до свого меню. Зокрема, екперти здорового харчування рекомендують включити до раціону:

Овес, ячмінь. Волокна, які містяться в цих крупах, стимулюють ріст корисних кишкових бактерій, допомагаючи тим самим формувати здоровий мікробіом травного тракту. Також вони знижують ймовірність запалення печінки та оздоровлюють її в цілому.

Капуста. Стимулює процеси природного очищення від токсинів. Таким чином, капуста полегшує навантаження на печінку, яка постійно зайнята фільтрацією крові від потенційно токсичних компонентів.

Конопляна, оливкова, гарбузова, лляна олії. Вони допомагають організму виробляти хороший холестерин, тим самим борються з поганим. У такий спосіб печінка більш захищена від ожиріння.

Листова зелень - це шпинат, салат рукола, кульбаба, цикорій... Вони містять велику кількість хлорофілу, який сприяє видаленню хімічних речовин, пестицидів і важких металів із крові. Листова зелень збільшує вироблення і відтік жовчі - травної рідини, за допомогою якої печінка видаляє відходи з органів.

Цитрусові. Грейпфрут, лимон і лайм сприяють ефективній роботі печінки. Високий вміст вітаміну C та антиоксидантів у цих фруктах допомагають виводити токсичні сполуки і покращують природні процеси очищення печінки. Соки краще пити вранці.

Також продуктами, що відновлюють клітини печінки, є фрукти, ягоди, риба, нежирне м'ясо, нежирні молочні продукти, бобові, горіхи.

Також слід пам'ятати, що низка продуктів руйнують печінку. Серед них: алкоголь, жирні продукти, консерви, цукор, сіль. Згубно впливає на печінку й екологія, ліки, малорухливий спосіб життя.


За матеріалами: Новини сьогодні
11-12-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1414

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]