Головна » 2015 » Вересень » 18 » До річки Уж потрапило дизпаливо через несанкціоновану врізку в продуктопровід

До річки Уж потрапило дизпаливо через несанкціоновану врізку в продуктопровід

У Закарпатській області через несанкціоновану врізку в трубу продуктопроводу державного підприємства "Прикарпатзахідтранс" до річки потрапило дизпаливо. Про це повідомили в Управлінні ДСНС України у Закарпатській області.

Як йдеться у повідомленні, 17 вересня надвечір до служби надійшла інформація про те, що внаслідок несанкціонованої врізки в трубу продуктопроводу ДП "Прикарпатзахідтранс" в русло річки Уж поблизу села Ворочеве Перечинського району потрапили нафтопродукти. За попередніми даними управління ДСНС у Закарпатській області, до водойми потрапило дизпаливо.

Орієнтовна площа забруднення на поверхні водного дзеркала річки Уж становить близько 300 кв.м.

В УДСНС уточнили, що одразу на місце виїхала аварійна бригада лінійно-виробничої диспетчерської станції "Дубриничі" ДП "Прикарпатзахідтранс", спеціалісти якої виконують заходи з герметизації труби, облаштування котловану для відкачки накопичених нафтопродуктів.

Також бригада встановлює гідрозатвори на місцевому потічку (ліва притока річки Уж поблизу села Ворочеве Перечинського району, станом на теперішній час безводна) та виконує роботи з очищення території від залишків нафтопродукту.

За даними рятувальників, відстань від прокладання продуктопроводу до русла річки Уж становить 1,5 км.

Наразі, як уточнили в УДСНС в Закарпатській області, попереджено Ужгородське міське управління водного господарства (МУВГ) про можливість забруднення поверхневого джерела водопостачання Ужгорода. Мова йде про дериваційний канал, який забезпечує частину Ужгорода питною водою.

"З метою захисту водозабору міста Ужгород від потрапляння нафтопропродуктів поблизу села Кам’яниця Ужгородського району аварійною бригадою ЛВДС "Дубриничі" спільно з Ужгородським МУВГ встановлені бонові загорожі. Відстань від місця забруднення до дериваційного каналу близько 6,5 км", - додали в ДСНС.

Спеціаліст гідрохімлабораторії Басейнового управління водними ресурсами річки Тиса, представники ужгородського міського водного господарства та державної екологічної інспекції у Закарпатській області відібрали проби води та проводять постійний моніторинг ситуації щодо забруднення річки Уж.

Нагадаємо, за даними Інституту колоїдної хімії та хімії води НАН України на території України немає жодної чистої річки. 


За матеріалами: Новини сьогодні
18-09-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1983

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]