Головна » 2019 » Квітень » 10 » Долучилося до найбільшого в Європі Конгресу місцевого самоврядування Закарпаття

Долучилося до найбільшого в Європі Конгресу місцевого самоврядування Закарпаття

  Закарпаття долучилося до найбільшого в Європі Конгресу місцевого самоврядування

8-9 квiтня у польському Краковi проходив V Європейський конгрес мiсцевого самоврядування пiд назвою "Самоврядування: разом до майбутнього", участь у якому взяла i делегацiя Ужгородської мiської ради – заступник мiського голови Олександр Бiлак, секретар мiської ради Андрiана Сушко та керуюча справами виконкому мiської ради Олена Макара.

Цьогорiч представницький форум зiбрав понад 2 тисячi учасникiв – лiдерiв самоврядної та виконавчої влад, мiжнародних експертiв, науковцiв iз Центральної та Схiдної Європи, серед яких – вище керiвництво Польщi, Бiлорусi, Румунiї та iнших європейських держав, керiвники обласних i районних рад України, мiськi голови та їх заступники, експерти. Органiзатор – фундацiя "iнститут схiдних справ".

Серед тем, якi обговорювали – транскордонна спiвпраця регiонiв як спосiб пожвавлення мiждержавних вiдносин, iнтеграцiя мiгрантiв, енергоефективнiсть, модернiзацiя, екологiчнi аспекти, безпека тощо. Загалом провели вiсiм десяткiв дискусiйних панелей iз основних тематичних напрямкiв.

У межах тематичного блоку «Вплив культурного туризму на розвиток мiст» дискусiйну панель модерував заступник Ужгородського мiського голови Олександр Бiлак, який також виступив iз доповiддю на тему «Культурна спадщина як елемент розвитку мiста».

«Мiста, якi мають древню iсторiю i багату культурну, архiтектурну спадщину мають свої особливостi та одночасно неабиякi ризики, адже збереження природного стану пам'яток i одночасна їх адаптацiя для сучасних урбанiстичних тенденцiй не є легкими завданнями i потребують значних зусиль i складної роботи з усiма цiльовим групами: i мешканцями мiста, i туристами та i з потенцiйними iнвесторами», – зазначив Олександр Бiлак.

Олександр Павлович, зокрема, розповiв, як геополiтичне положення Закарпаття та Ужгорода вплинули на формування культурної спадщини мiста над Ужем, про найвiдомiшi архiтектурнi пам’ятки, що вдалося зробити в Ужгородi завдяки участi у грантових проектах, над чим мiська влада працює зараз.

Учасники форуму переглянули вiдеопрезентацiю, на завершення усiх запросили вже ближчим часом до обласного центру Закарпаття на цвiтiння сакур – що теж є однiєю iз родзинок мiста iз понад тисячолiтньою iсторiєю.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-04-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1522

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]