Головна » 2015 » Листопад » 12 » Допуск іноземних військових до навчань в Україні в листопаді-грудні Рада схвалила

Допуск іноземних військових до навчань в Україні в листопаді-грудні Рада схвалила

Верховна Рада ухвалила за основу і в цілому законопроект про допуск іноземних військових на територію України для участі у навчаннях, які розпочнуться 23 листопада 2015 року.

За законопроект №3428 у четвер 12 листопада проголосували 238 народних депутатів.

У навчаннях візьмуть участь по 350 американських і 100 канадських військових при кожній ротації. Навчання відбудуться на Яворівському полігоні (с.Старичі Яворівського району Львівської області), заявив перший заступник міністра оборони України Іван Руснак під час представлення цього законопроекту в парламенті, передає "Інтерфакс-Україна".

"Термін проведення навчань – 23 листопада цього року по 20 грудня", - сказав він.

Автор зазначеного законопроекту президент Петро Порошенко. Відповідно до закону, багатонаціональні навчання проходитимуть протягом листопада - грудня 2015 року.

"Рішення президента України про допуск підрозділів збройних сил Сполучених Штатів Америки, інших держав-членів НАТО та держав-учасниць програми "Партнерство заради миру" на територію України в листопаді - грудні 2015 року для участі у багатонаціональних навчаннях з підготовки підрозділів збройних сил схвалити", - йдеться в тексті законопроекту.

Планується участь в них до 5,3 тис. військовослужбовців, в т.ч. до 2,8 тис. – від Збройних сил України, до 1,5 тис. – від Збройних сил США і до 1 тис. – від Збройних Сил країн-членів НАТО і держав-учасниць програми "Партнерство заради миру", всі з озброєнням і військовою технікою.

Фінансові витрати, пов'язані з підготовкою та проведенням навчань передбачається здійснити в межах виділених на 2015 рік Міністерству оборони України асигнувань за бюджетною програмою "Забезпечення діяльності ЗСУ та підготовка військ". Для забезпечення проведення навчань планується використовувати 2 млн 731 тис. 615,27 грн.

"Витрати на проведення багатонаціональних навчань будуть спрямовані на підготовку навчально-матеріальної бази місць проведення навчань, закупівлю пального, сплату митно-брокерських послуг, протокольні витрати, харчування, польові витрати під час проведення навчань", - йдеться в документі.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-11-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1955

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]