Головна » 2022 » Березень » 21 » ДСП плити - властивості, сфери застосування

ДСП плити - властивості, сфери застосування

дсп плита

Через низьку вартість ДСП зазвичай використовується для виготовлення недорогих меблів та у внутрішніх будівельних роботах. Деревинно-стружкова плита високої щільності є жорстким, міцним, важким і навіть вогнестійким, що робить його корисним, але недорогим матеріалом. Він виробляється шляхом пресування при високих температурах різноманітних відходів деревообробки: тріски, стружки, тирси з додаванням смольних добавок. Купити ДСП плиту хорошої якості за доступною ціною можна в компанії Tomek - одного з провідних підприємств-постачальників плитних матеріалів і меблевої фурнітури на українському ринку.

Для чого зазвичай використовується ДСП?

ДСП є універсальним матеріалом, відносно дешевим і може використовуватися для виготовлення меблів (включаючи каркаси для кухонних блоків), інших деталей для шаф, підлогового покриття, стелажів та загальнобудівельних робіт.

Невелика вартість даного матеріалу пов'язана зі способом його виготовлення з відновленої деревини - часто стружки, тріски або тирси, котру стискають і скріплюють за допомогою натуральної або синтетичної смоли, а потім формують у дошки. Тому ціна значно дешевша, ніж у чистої деревини, такої як сосна або дуб.

Поширені сфери використання ДСП:

  • Кухонні стільниці (покриті меламіном)

  • Основні конструкції кухонних шаф.

  • Підлога та ізоляція підлоги/підкладка.

  • Плоскі меблі (зазвичай покриті шпоном)

  • Будівельна ізоляція.

Головна властивість ДСП – це зовнішня привабливість. За текстурою кольору обмежень практично немає, адже доступна широка гамма відтінків.

Недоліки матеріалу

У ДСП як листового матеріалу є різні переваги та недоліки. Важливим недоліком є ​​те, що необроблена ДСП є пористою і тому вбирає будь-яку воду, з якою вона стикається. Однак існує різновид водостійких деревинно-стружкових плит, котрі виготовляються з частинок деревини, з’єднаних між собою спеціальними синтетичними смолами.

дсп плита

Аналізуючи недоліки матеріалу, фахівці наголосили на таких:

  • слабо тримає деталі кріплення;

  • наявність формальдегідів у складі;

  • можливість появи сколів;

  • немає можливості з такої плити вирізати ажурні елементи.

У чому переваги використання ДСП?

ДСП є міцним матеріалом, який добре витримує тиск. Він краще захищає предмети під час доставки, ніж гофроване упакування. При використанні замість масиву дерева, він допомагає виготовляти міцні та стійкі меблі. Матеріал має багато привабливих властивостей, серед яких здатність справлятися із навантаженнями, механічними впливами, перепадами температури. Існують варіанти вологостійких та вогнестійких плит з особливими покращеними властивостями. До переваг деревинно-стружкових плит також належать помірна вартість, міцність та простота обробки.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-03-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1567

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]