Головна » 2023 » Травень » 19 » Джонсон "хотів врізати" Макрона та назвав його "путінським підлабузником"

Джонсон "хотів врізати" Макрона та назвав його "путінським підлабузником"

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон назвав Еммануеля Макрона "нудотним" після того, як французький президент вирушив до москви на переговори з путіним. Про це розповів колишній речник британського політика Гуто Гаррі, його цитує The Guardian.

"Напруженість виникла на ранньому етапі, коли такі люди як Макрон приїхали до москви, щоб поговорити з путіним. Борис тоді назвав його "нудотним". І водночас, я думаю, що Макрон відчував напругу від того, що Борис, здавалося, тікав від нього, допомагаючи Україні у військовому плані", – заявив ексречник.

Після того, як Макрон публічно розкритикував Джонсона у зв'язку з реакцією Британії на кризу біженців, експрем'єр, який "не схильний сильно сердитися або використовувати особливо сильні вислови", вибухнув лютою тирадою на адресу президента Франції.

"По суті, Джонсон сказав: "Він (Макрон) – дивак, він путінський підлабузник". Він пообіцяв влаштувати Макрону "вакханалію зі побиттям жаб" і навіть зібрався "вибити йому світло (побити)", – стверджує Гаррі.

Політики налагодили стосунки вже за кілька тижнів. Вони помирилися на саміті G7 у Німеччині, де "добре поспілкувалися та разом випили віскі".

Нагадаємо, Джонсон залишив посаду прем'єра у липні 2022 року. У лютому він заявив, що готовий запропонувати свою кандидатуру на посаду генерального секретаря НАТО.


За матеріалами: Новини сьогодні
19-05-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1462

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]