Головна » 2023 » Жовтень » 22 » Ердоган пообіцяв лідеру ХАМАСу сприяти в утворенні незалежної Палестини - перемовини з терористами

Ердоган пообіцяв лідеру ХАМАСу сприяти в утворенні незалежної Палестини - перемовини з терористами

Лідер Туреччини під час телефонної розмови заявив, що виступає за припинення вогню, забезпечення гуманітарної допомоги палестинцям та за утворення окремої арабської держави.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у суботу, 21 жовтня, провів телефонну розмову з лідером терористичної організації ХАМАС Ісмаїлом Ганією. Обговорювали ситуацію в Секторі Гази та питання надання гуманітарної допомоги палестинцям. Ердоган заявив, що створення незалежної Палестини — єдиний варіант розв’язання проблеми палестино-ізраїльських стосунків, який є гарантією стабільності на Близькому Сході.

Про це повідомляє адміністрації президента Туреччини в соцмережі Х. Анкара та ХАМАС обговорили також надання медичної допомоги населенню.

"Президент Ердоган заявив, що Туреччина працює над тим, щоб гуманітарна допомога надходила в Газу, щоби поранені отримували лікування в Туреччині, коли це необхідно, і щоби припинення вогню в регіоні було досягнуте якомога швидше", — підсумовує пресслужба турецького президента.

Ердоган заявив, що Туреччина продовжуватиме свої зусилля на міжнародній арені для досягнення міцного миру. Для цього Анкара має намір сприяти створенню «незалежної держави Палестина в межах кордонів 1967 року зі столицею Східний Аль-Кудс», тобто у Східному Єрусалимі.

Загострення ситуації на Близькому Сході розпочалося 7 жовтня, коли під час терористичної операції «Потоп Аль-Акса» бойовики ХАМАСу прорвалися через периметр загорожі довкола Сектору Гази. Вони масово розстрілювали та катували мирних жителів, загинуло понад 1300 людей, у тому числі діти. ХАМАС також захопив кілька сотень заручників.

Ізраїль відповів військовою операцією «Залізні мечі», яка ставить за мету повністю знищити ХАМАС. Сектор Гази заблокували й розпочали масові бомбардування. Війська Ізраїлю готуються розпочати наземну операцію, яка, ймовірно, стане надзвичайно кровопролитною.

Відео та фото руйнувань Сектору Гази, на яких зафіксовано значні втрати серед мирного населення, масово поширюють у мережі. Через це виникла низка акцій протесту по всьому світі, а зокрема в мусульманських країнах. Від Тель-Авіва вимагають припинити бомбардування та розпочати переговори з терористами. Щоб запобігти втручанню третіх країн, США та окремі країни НАТО підвели свої кораблі, у тому числі два авіаносці, до берегів Ізраїлю та надали допомогу ЦАХАЛу озброєнням та боєприпасами.


За матеріалами: Новини сьогодні
22-10-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1878

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]