Головна » 2022 » Грудень » 26 » Естонія: українські біженці мають вчити естонську мову

Естонія: українські біженці мають вчити естонську мову

естонія

Естонці повинні підтримати мотивацію українських біженців у вивченні мови і не давати їм опинитися в російськомовному інформаційному просторі. Про це заявив голова місцевого Мовного департаменту Ільмар Томуск.

За словами Томуска, цього року до Естонії прибуло близько 60 000 українських біженців, і, з погляду Мовного департаменту, протягом першого року перебування в країні українцям не робитимуть розпоряджень щодо мовних навичок, натомість їм радитимуть, де можна вивчати мову . Однак той факт, що вони не мають сертифікату про знання мови, не означає, що вони не можуть працювати.

В ефірі радіопередачі Vikerhommik Томуск констатував, що українці переважно вільно розмовляють російською, і їм буде дуже легко інтегруватися в російськомовне середовище. "При цьому вони мотивовані віддавати своїх дітей до естонської школи та інтегруватися в естономовне суспільство. У багатьох випадках зі зрозумілих причин ми бачимо бажання дистанціюватися від російської мови, яку вони чудово знають", – сказав Томуск.

За його словами, на обслуговуючий персонал з числа українців надходить не більше скарг, ніж на російськомовних людей, які багато років живуть в Естонії. Якщо йдеться про військових біженців, то їм кажуть, скільки часу вони мають на вивчення мови, а також радять, де її можна вчити.

Томуск розповів, що він цікавився, скільки часу потрібно для вивчення мови на рівні A2 і B1, щоб працювати у сфері послуг. За словами голови Мовного департаменту, він знайомий з людьми, які приїхали сюди у березні та квітні і вже офіційно досягли рівня A2. "Так що насправді це можна організувати. Всі ми маємо свої проблеми і невеликі перешкоди, але всі вони переборні", - вважає Томуск.

Якщо людина не може відвідувати звичайні курси, можна скористатися онлайн-курсами Keeletee та Keeleklikk. Вони загалом зрозумілі та використовуються дуже часто, додав Томуск.


За матеріалами: Новини сьогодні
26-12-2022
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1461

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]