Головна » 2013 » Листопад » 30 » Євромайдан розігнано силою: пролилася кров. ВІДЕО

Євромайдан розігнано силою: пролилася кров. ВІДЕО

У суботу, 30 листопада, близько 4 години ранку влада розігнала мирний мітинг студентів на площі Незалежності в Києві. Співробітники "Беркута" били кийками всіх без розбору - молодих людей, дівчат. Били ногами, тягли по землі. У Шевченківське РУВС вночі привезли 35 затриманих, точна кількість постраждалих досі невідома.

Близько 200 людей сховалися в Михайлівському соборі, де зараз пишуть заяви на ім'я прокурора Шевченківського району Києва.

13:08, 30 листопада. На площі Незалежності комунальники під наглядом "Беркута" прибирають все, що залишилося від табору протестуючих. Крім того, закрито вихід з переходу, що веде до монумента Незалежності.

12:49, 30 листопада. Сполучені Штати засуджують сьогоднішнє насильство над протестувальниками на Майдані незалежності в Києві.

12:35, 30 листопада. Депутат-"свободівець" Ігор Мірошниченко вважає, що "Беркуту" вдалося розігнати Євромайдан, тому що там не було політиків, від допомоги яких відмовилися організатори акції на підтримку євроінтеграції.

12:30, 30 листопада. Глава адміністрації президента України Сергій Льовочкін подав у відставку. Не виключено, що він пішов на такий крок через незгоду з діями міліції з розгону Євромайдана в центрі Києва.

12:09, 30 листопада. На сайті Білого дому США з'явилася нова петиція під назвою "Підтримайте народ України в мирному поваленні нинішнього уряду". Автори петиції просять Вашингтон допомогти народу України "мирно усунути від влади чинний уряд".

12:08, 30 листопада. З Шевченківського відділення міліції в Києві випустили всіх затриманих активістів Євромайдана, затриманих сьогодні вночі. Але не виключено, що на них ще чекають судові розгляди.

11:34, 30 листопада. Учасники Євромайдана, що сховалися у дворі Михайлівського собору, закликають киян приєднатися до їхньої акції протесту. Мітинг на підтримку європейської інтеграції не припиняється, незважаючи на розгін Євромайдана "Беркутом".

11:24, 30 листопада. У столичній міліції силовий розгін мітингувальників з площі Незалежності пояснили просто - потрібно було звільнити площу Незалежності для подальших робіт з підготовки до Новорічних свят.

11:12, 30 листопада. Міністри Швеції та Литви засудили застосування сили до Євромайдану. Глава МЗС Литви Лінас Лінкевічус написав у своєму Twitter: "Засуджую побиття мирних демонстрантів у #Київ#Майдан Незалежності. Використання грубої сили є неприйнятним". Глава МЗС Швеції Карл Більдт також засудив розгін Євромайдана. "Репресії проти проявів про-ЄС в Києві достатньо тривожними. Ми стежимо за подіями", - сказано в його повідомленні на Twitter.

10:29, 30 листопада. На території Михайлівського собору зараз знаходяться близько 150 учасників Евромайдана, оточення "Беркута" немає. У багатьох активістів Євромайдана перебинтовані голови, обличчя в крові.

9:25, 30 листопада. Посол США в Україні Джеффрі Пайетт засудив розгін мирного Евромайдана в центрі Києва. Про це він написав на своїй сторінці в Twitter. "Поки працюю над тим, щоб зрозуміти, що сталося, але звичайно засуджую застосування сили проти мирних демонстрантів. Незабаром скажу більше", - підкреслив Пайетт.

8:29, 30 листопада. У Шевченківському райвідділі МВС у Києві на Герцена знаходяться 35 затриманих під час розгону Євромайдана.

7:30, 30 листопада. Відео розгону . Якщо не відкривається, пройдіть за посиланням на YouTube.

7:15, 30 листопада. Колишній посол США в Україні Стівен Пайфер: "Використання Віктором Януковичем сили проти демонстрантів - це небезпечний поворот подій. Це ізолює його від Євросоюзу і США".

6:50, 30 листопада. Учасники акції не чинили опору "Беркуту". "Ми мирно стояли, ми співали гімн, коли вони прийшли. Ніхто навіть не намагався чинити опір. Людей просто почали бити", - кажуть вони.

6:45, 30 листопада. Побиті студенти збираються у дворі Михайлівської церкви.

6:30, 30 листопада. Відео зі свідченнями потерпілих і очевидців розгону.

6:20, 30 листопада. Депутати від опозиції терміново збираються в центрі міста. Депутат Андрій Шевченко повідомив, що в Шевченківському райвідділі кілька десятків затриманих студентів. Туди прибув Арсеній Яценюк.

6:10, 30 листопада. У київській міліції повідомили, що рішення розігнати мітинг було ухвалено "у зв'язку з частими правопорушеннями" на площі. При цьому в міліції повідомили, що демонстранти кидали в "Беркут" каміння.

5:45, 30 листопада. 29 листопада ввечері посольства США і Євросоюзу заявили, що розгін мирних демонстрацій спричинить серйозні наслідки для української влади. Також нагадуємо, що можливість мирних зібрань гарантована громадянам Конституцією України.

4:50, 30 листопада, з місця подій :

Natalia Mamalyga написала в Facebook: "Зайшов беркут, всіх випихнули, били всіх, навіть дівчат. Є багато постраждалих та арештованих. Тих, яких арештували, тягли в автозаки майже без свідомості".

Azad Safarov у Facebook : "я йому між ніг, а він - оййй(сміх). беркут діляться враженнями хто був крутішим".

Народний депутат Андрій Шевченко написав про напад у Twitter:

"Тих, хто тікав, наздоганяли у підземному переході. З "Труби" тягнули по сходах побитих в автозаки. Штурм почався о 4:00. Мобільний зв'язок досі лежить. Тут з депутатів - я, Бойко, Котеляк. Є - Зорян Шкіряк. Зараз головне - перша допомога і витягувати затриманих. Справжню бійню влаштували під Монументом Незалежності. Студентів просто місили - і за руки-ноги в автозак. Спочатку звезли важку техніку. далі "Беркут" просто зачищав. Гнали людей аж до МакДональдса. Майдан по-звірячому зачистили. Десятка поранених. Десятки затриманих. Такого Україна ще не бачила".

Inna Nerodyk написала в Twitter : "Людей з #євромайдан вивозять швидкими. Рівно о 4:00 беркут почав зачистку території. Люди навіть не могли чинити опору, спали і просто сиділи. Друзі кажуть, що плакали, як бачили, як оточених мітингувальників лупашили, дівчат без свідомості беркут тягнув за ноги по асфальту. Майдан розігнали з кровомісивом #євормайдан".

4:30, 30 листопада. Очевидці повідомили, що більше 2 тисяч співробітників міліції та "Беркута" били кийками всіх без розбору - студентів, жінок, тих хто падав - били ногами, людей тягнули по землі. На Майдані залишалися близько 1 тисячі осіб. Всіх витіснили з площі. Є поранені і затримані. Зараз "Беркут" зайняв весь периметр площі навколо стели Незалежності. Одночасно з цим на площі почали встановлювати новорічну ялинку.

4:15, 30 листопада. "БЕРКУТ" ГРУБО РОЗІГНАВ МАЙДАН, є поранені.

3:00, 30 листопада. Студентам все ні по чому. Розважають себе самі.

2:30, 30 листопада. Частина активістів вирішила піти з Майдану ... разом з апаратурою. Їм не сподобалося, що тут виступав Юрій Луценко та інші політики. До 1 тисячі осіб залишаються на Майдані. Їм, здається, добре і без апаратури з активістами, які йдуть. Люди гріються біля палаючих бочок, співають пісні, дискутують.

1:20, 30 листопада. Під петицією з проханням до адміністрації президента США ввести санкції проти президента України Віктора Януковича за відмову від підписання угоди про асоціацію з ЄС, опублікованій на сайті адміністрації президента США, поставили свої підписи понад 100 тисяч осіб - саме стільки підписів потрібно було, щоб сенат США розглянув звернення. Термін збору підписів закінчувався 26 грудня - необхідна кількість голосів вдалося зібрати всього за три дні. Як заходи проти Януковича запропоновані заборону в'їзду на територію США і ЄС і заморожування банківських рахунків пов'язаних з президентом компаній.

00:40, 30 листопада. Машини відвезли, Беркут йде.

00:10, 30 листопада. Силовики хочуть евакуатором вивезти з площі два мікроавтобуси з аудіоапаратурою. Опозиціонери не дають. На Майдані збирається "Беркут". Кілька сотень спустилися на площу з вул. Інститутської. Була бійка. Міліція розтрощила голову журналісту Reuters Глібу Гараничу.

23:30, 29 листопада. На Інтері в ефірі Савіка Шустера три опозиціонера покликали людей вийти на Майдан 1-го грудня в неділю. А Віталій Кличко сказав, що можливий єдиний кандидат у першому турі в 2015-му році.

21:50, 29 листопада. Шустера повернули в ефір. "Я, чесно кажучи, хвилювався. Я не вірив, що це технічні труднощі", - сказав він. Ефір триває, проект поки не закривається.

21:40, 29 листопада. На ефірі у Шустера опозиційні лідери планували закликати українців прийти на народне віче найближчої неділі 1 -го грудня.

21:20, 29 листопада. ШУСТЕР ЗАКРИВ ПРОЕКТ ШУСТЕР LIVE У ЗВ'ЯЗКУ З цензурою на телеканалі і попрощався з телеглядачами. На Інтері пустили серіал замість програми Шустер Livе. Шустер:"Те, що відбувається - аналог "Лебединого озера", яке транслювали у 1991 році".

21:15, 29 листопада. "Ситуація така. Починаючи з середи адмінстратора програми Савіка Шустера наполегливо запрошували в ефір лідерів опозиції. Сьогодні Кличко, Тягнибок, Яценюк підтвердили свою участь в ефірі. Вони приїхали до студії, на них повісили мікрофони. Але коли лідери опозиції прийшли в студію, двері виявилися заблоковані шафами - депутатами від ПР. Вони кричали, що опозиціонерів немає в списках і їх не пустять в студію. На щастя, це "Лебедине озеро" українського ТБ знімала камера іноземного ТБ. Відео ганьби і цензури, провокації і зриву програми є", - повідомила на своїй сторінці в Facebook депутат Ірина Геращенко.

21:05, 29 листопада. Повідомляють, що депутати Партії регіонів зірвали ефір Шустер LIVE на телеканалі Інтер.

20:55, 29 листопада. Тим часом у Росії радника Путіна Сергія Глазьєва нагородили "за сприяння поверненню України в єдиний економічний простір з Росією", повідомляється на сайті Російського біографічного інституту.

20:45, 29 листопада. Одна з головних новин 29 листопада - побиття журналістів людьми в спортивних костюмах, яких звезла влада у центр міста. Міліція порушила справу за статтею хуліганство, хоча повинна була порушити за статтею перешкоджання журналістській діяльності.

20:40, 29 листопада. Кличко, Яценюк і Тягнибок поїхали на ефір до Шустера.

20:15, 29 листопада. Євромайдан ухвалив резолюцію. Ключова вимога - негайна відставка Януковича.

Нагадаємо, в п'ятницю, 29 листопада, у Вільнюсі під час саміту Європейського союзу "Східне партнерство" президент Віктор Янукович не підписав Угоду про асоціацію України з ЄС.

Минулої неділі, 24 листопада в Києві відбувся стотисячний мітинг народного віче "За європейську Україну". Це стало реакцією громадян на рішення 21 листопада урядом призупинити процес підготовки до укладання угоди про асоціацію з ЄС.

За матеріалами ЛIГА.net.

До уваги батьків, які розшукують своїх дітей, постраждалих в результаті жорстокого розгону Євромайдану!

Просимо Вас звертатися по допомогу на цілодобову лінію оперативного штабу Об’єднаної опозиції: (066) 671 52 66, (066) 671 52 74, (066) 671 52 50, (066) 680 40 82, (044) 527 78 23.

Можливо, ваша дитина потребує юридичної, медичної чи будь-якої іншої допомоги.

Телефонуйте негайно. Телефони працюють цілодобово.


За матеріалами: Новини сьогодні
30-11-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11761

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]