Головна » 2012 » Листопад » 10 » Європейці врятують Долину нарцисів, що на Хустщині

Європейці врятують Долину нарцисів, що на Хустщині

Долина нарцисів, що на Хустщині

Розпочалася реалізація нової грантової угоди між двома містами-­побратимами – словацькою Сниною та Хустом "Снина–Хуст – разом задля розвитку туризму Карпатського біосферного ареалу". Ця робота відбуватиметься в рамках проекту Програми Європейського інструменту співробітництва і партнерства Угорщина–Словаччина–Румунія–Україна 2007—2013.

Цими днями за участі мерів обох міст – Володимира Кащука та Стефана Міловчіка, учасники проекту зустрілися в Хусті, де його координатор Яна Дзомекова (Словаччина) презентувала широкому загалу спільну програму дій.

Нагадаємо, що заявку проекту подали у Брюссель на конкурс ще у жовтні 2010 року. Далі його відібрали та рекомендували до нагородження грантом. І лише у липні цього року відбулося довгоочікуване урочисте підписання угоди, а з серпня розпочалося фінансування. Проект спрямований не тільки на вирішення екологічних проблем (збереження популяції іриса сибірського у словацькому регіоні та нарциса вузьколистого – у карпатському), але і на розвиток туризму та інфраструктури. Коли точніше, то в міському парку культури та відпочинку Хуста збудують майданчик для рухливих ігор, реконструюють фонтан, облаштують біотуалети та встановлять wi­-fi покриття, розповіли в Хустській міськраді.

Загальна вартість проекту «Снина–Хуст — разом задля розвитку туризму Карпатського біосферного ареалу» складає 54 млн. 554 тис. 442 євро, з яких 26 млн. 212 тис. 600 євро – інвестиції для Хуста. Термін реалізації проекту — один рік і дев’ять місяців. У його рамках збираються провести й громадські слухання, щоб думки та побажання людей були максимально враховані.


За матеріалами: Новини сьогодні
10-11-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 113275

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]