Головна » 2019 » Березень » 19 » Фестиваль «Історія:UA» Закарпаття приймає

Фестиваль «Історія:UA» Закарпаття приймає

Закарпаття приймає фестиваль «Історія:UA»

Цієї п’ятниці, 22 березня, в Ужгороді стартує Всеукраїнський фестиваль «Історія:UA», приурочений до 80-ї річний проголошення Карпатської України.

Впродовж двох днів, 22 та 23 березня, науковці, видавці, письменники, медійники, режисери, митці у власній інтерпретації популяризуватимуть знання про минуле, інформує прес-служба Закарпатської ОДА,

Урочисте відкриття фестивалю за участі організаторів та почесних гостей відбудеться 22 березня о 13:00 в атріумі Закарпатської облдержадміністрації. У цей же день пройде презентація інформаційно-просвітницьких стендів «Карпатська Україна», семінар «Без брому і нафталіну. Як говорити з молоддю про минуле» та круглий стіл «Історія українського державотворення на Закарпатті. Як робити минуле популярним» за участю науковців, журналістів, краєзнавців. Також о 17:00 у прес-центрі Закарпатської ОДА відбудеться презентація журналу «Локальна історія», а о 18:30 у приміщенні ректорату Ужгородського національного університету демонструватимуть фільм «Позивний Бандерас». Після кінопоказу глядачі зможуть поспілкуватися з творчою групою та акторами стрічки.

Завершиться фестиваль 23 березня великим гала-концертом на Театральній площі в Ужгороді за участі гуртів ROCK-Н та KOZAK SYSTEM.

Фестиваль «Історія:UA» під гаслом «Історія без брому і нафталіну» Український інститут національної пам’яті започаткував у 2017 році. Наразі відбулося вже три тематичних івенти – два в Києві та один у Запоріжжі.

Програма Фестивалю додається. За перебігом фестивальних подій також можна на сторінці у мережі Facebook https://www.facebook.com/events/2467796386783937/


За матеріалами: Новини сьогодні
19-03-2019
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1567

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]