Головна » 2017 » Лютий » 20 » Фестиваль меду пройшов в Ужгороді. ВІДЕО

Фестиваль меду пройшов в Ужгороді. ВІДЕО

Солодкі смаколики, автентичні сувеніри та пізнавальні майстер-класи – в обласному центрі Закарпаття увосьме відбувся традиційний «Медовуха Фест».

17–19 лютого на площі Театральній пасічники з усієї області розкинули намети з солодощами та міцними медовими напоями. Окрім десятків сортів меду, на фестивалі можна було придбати справжню гуцульську бринзу, закарпатське вино та різноманітну м’ясну продукцію.

Організатор свята, голова Асоціації пасічників Закарпаття Володимир Лях привітав усіх учасників і запросив до дегустації: «Хочу, аби ви, шановні ужгородці та гості міста, підтримали наших виробників. Тільки на нашому святі можна скуштувати справжню медовуху й медовий бальзам. Хочу наголосити, що бджолина сім’я – це найкраща аптека, в якій знайдеш усе для покращення свого здоров’я».

Та мета фестивалю не тільки реалізувати «золоту продукцію», але й провести низку пізнавальних лекцій і майстер-класів про пасічництво.

Пасічник у п’ятому поколінні Павло Лях неодноразово бере участь у «Медовуха Фесті».

«Труд пасічника нелегкий. У нашої сім’ї є багато пасік по всій області. Сьогодні я буду і розказувати, і показувати, як орудувати з медогонкою. А ще як правильно розпалювати димар – спеціальний пристрій, без якого не заходять до бджіл», – зазначив Павло.

Організатори запевняють, що мед на фесті якісний, бо вся продукція пройшла перевірку. Проте кожному покупцеві варто знати прості правила, як відрізнити якісний мед від цукрового. Якісний сповзає грузлою стрічкою, а коли ллється, утворює гірку. Він рівномірно намотується на дерев’яну паличку, на відміну від цукрового.

Окрім продукції бджільництва, «Медовуха Фест» потішив гостей оригінальною шоу-програмою та справжньою закарпатською кухнею.


За матеріалами: Новини сьогодні
20-02-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11008

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]