Головна » 2016 » Червень » 23 » Фуру української контрабанди словаки затримали, водій може "сісти" на п'ять років

Фуру української контрабанди словаки затримали, водій може "сісти" на п'ять років

На митному посту у Вишньому Нємецкому (Словаччина) затримали вантажівку під керуванням громадянина України. За документами вантажівка була порожня, однак у конструктивних порожнинах та запасних колесах митники виявили близько півмільйона штук сигарет.

Викриття контрабанди стало можливим внаслідок оперативної інформації, яку словацьким митникам передали українські колеги з митного посту "Ужгород", інформує прес-служба голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля.

"Затриманий громадянин України, згідно з нашою базою даних, регулярно займався контрабандою сигареті і вже 17 разів затримувався нашими митниками, – повідомляє Москаль. – Щоразу він відбувався адміністративним покаранням – простим штрафом – після чого знову демонстративно займався контрабандою. Тому цього разу, як тільки водій заїхав порожнім на митний пост "Ужгород", наші митники повідомили про ймовірну спробу контрабанди словацьких колег і попросили особливо уважно перевірити вантажівку з причепом".

Він зазначив, що у Словаччині за контрабанду передбачена кримінальна, а не адміністративна відповідальність.

"Тому сподіваємося, що словацький суд не тільки конфіскує вантажівку з причепом, амй зробить так, що ми не побачимо цього контрабандиста наступні п’ять років. У нас є інформація по всіх контрабандистах, котрі притягалися до адміністративної відповідальності більше трьох разів. Щодо тих, хто й далі зловживатиме "гуманністю" українського законодавства, будемо діяти аналогічно", - наголосив Москаль.

Раніше в причетності до контрабанди сигарет запідозрили Посольство України в Словаччині. 


За матеріалами: Новини сьогодні
23-06-2016
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1737

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]