Головна » 2023 » Липень » 6 » Гіркий чорний шоколад: споживаємо замість ліків

Гіркий чорний шоколад: споживаємо замість ліків

Чорний шоколад містить речовини: теобромін (яке заряджає енергією і знижує тиск), анандамід (бадьорить і піднімає настрій), фенілетиламін. Коли вони потрапляють в організм, то викликають хімічну реакцію, яка змушує нас відчувати себе найщасливішими на світі. Рекомендують їсти тільки 70% чорний, 20-30 г і в першій половині дня.

Корисні властивості шоколаду

Антиоксидант

Він містить так звані поліфеноли, які знижують вплив на організм вільних радикалів, тим самим сповільнюючи процеси старіння.

Захищає від серцево-судинних захворювань

Є джерелом речовин флавоноїдів, які допомагають стимулювати кровообіг головного мозку, розширювати судини і знижувати тиск. Тому він допомагає попереджати і стримувати прогресування атеросклерозу.

Знижує рівень холестерину

Важливо пам’ятати, холестерин є поганим, а є і хорошим. Поганий осідає на стінках артерій і є причиною утворення бляшок. Чорний шоколад зменшує кількість такого холестерину і підвищує рівень хорошого.

Допомагає боротися з діабетом

Він підвищує чутливість до інсуліну і контролює рівень цукру в крові.

Відмінне джерело Магнію (який здатний покращувати пам’ять), Меди, Калію і Заліза.

Також потрібно додати, чорний шоколад зменшує скупчення тромбоцитів, захищає нашу шкіру від UF-променів, а зуби від карієсу, допомагає при кашлі і дуже рекомендують вагітним.


За матеріалами: Новини сьогодні
06-07-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1393

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]