Головна » 2023 » Травень » 7 » Глава МЗС Чехії Ліпавський - визволення Криму стане серйозним ударом по російському імперіалізму

Глава МЗС Чехії Ліпавський - визволення Криму стане серйозним ударом по російському імперіалізму

Союзники мають підтримувати Україну в боротьбі за відновлення територіальної цілісності в кордонах 1991 року, включно з Кримом. Про це заявив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

Глава відомства висловив думку, що Чехія і НАТО мають постачати зброю Києву, доки він не переможе у війні з росією.

"Нам потрібно, щоб Україна повністю відновила свою територіальну цілісність та кордони з 1991 року, включно з Кримом. Щойно Крим буде звільнено, це буде серйозним ударом по російському імперіалізму, якого нам потрібно позбутися, тому що він ставить під загрозу безпеку Європи", – сказав Ліпавський.

Коментуючи вжиті Чехією заходи щодо обмеження російського впливу, зокрема, запровадження санкцій проти патріарха кирила, глава МЗС зазначив, що це обумовлено відповідальністю за майбутнє країни та всього континенту.

"Це питання безпечної Чехії, безпечної Європи, тому що, якщо подивитися на карту, то ми в центрі Європи. Тому наша безпека залежить від безпеки усієї Європи. І в такій ситуації ми маємо чітко визначитися з приводу того, що нам загрожує, а це однозначно росія, і це буде росія навіть тоді, коли Україна виграє війну – російська загроза залишатиметься", – зазначив він.


За матеріалами: Новини сьогодні
07-05-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1312

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]