Головна » 2017 » Січень » 27 » Головна драма Європи зараз розігрується в Україні - Пітер Померанцев

Головна драма Європи зараз розігрується в Україні - Пітер Померанцев

  Британський журналіст, письменник і фахівець з російської пропаганди Пітер Померанцев вважає, що в Україні розігрується головна драма Європи і всієї європейської ідеї.

Про це пише «Новоє время», посилаючись на своє з ним інтерв’ю.

«Для мене головна драма Європи і всієї європейської ідеї сьогодні розігрується в Україні. Тут відповіді до можливого майбутнього Європи, її здатності підтвердити ціннісні підстави своєї єдності. На жаль, я за мірками Європи – романтик, а політики вважають за краще торгуватися. Багатьох європейців втомив загальний європейський проект, і вони хочуть піти в постскриптум історії», – сказав Померанцев.

Він зазначив, що такі країни як Німеччина, Італія і Франція вже не хочуть нести тягар ідей.

«Німеччина, Італія, Франція – старі країни, старі люди, в тому числі, демографічно. Вони зовсім не хочуть нести тягар ідей і за щось боротися. Добре, якби їх ніхто не чіпав, а вони тихо продовжували торгувати автомобілями з Росією. Іноді вони, як люди похилого віку, керуються давнім почуттям провини, прокидаються, згадують – Боже мій! У нас же цінності! І біжать у своїй старечій нічний сорочці по вулиці кудись у далечінь. Але швидко заспокоюються – ми ж старі, а ось є молоді амбітні Китай і Росія, а ми йдемо спати. І ось це бажання не брати на себе відповідальність – дуже помітна риса європейців», – підкреслив Померанцев.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-01-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11026

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]