Головна » 2023 » Березень » 21 » ISW - Підтримку, яка необхідна росії для війни проти України, Сі Цзіньпін не надаватиме путіну

ISW - Підтримку, яка необхідна росії для війни проти України, Сі Цзіньпін не надаватиме путіну

Під час зустрічі з президентом рф володимиром путіним 20 березня глава Китаю Сі Цзіньпін запропонував більш стримане бачення двохсторонніх відносин, ніж те, якого очікував путін. Про це повідомляє ISW.

"Сі і путін під час зустрічі 20 березня рекламували міцність китайсько-російських відносин, але в статтях, опублікованих 19 березня, запропонували різні тлумачення масштабу майбутніх відносин", – пояснюють аналітики.

У звіті вказується, що путін опублікував статтю, в якій стверджував, що росія і КНР "будують партнерство для формування багатополярного світового порядку всупереч колективному прагненню домінування Заходу та політиці подвійного стримування США проти Китаю і рф".

Своєю чергою Сі запропонував менш агресивну головну мету для російсько-китайських відносин у своїй статті, в якій зазначив, що росія та КНР загалом прагнуть до багатополярного світового порядку, але не конкретно проти Заходу.

Водночас Сі Цзіньпін зосередився на представленні Китаю як стороннього посередника у війні росії проти України, чий план переговорів «відображає єдність поглядів світової спільноти щодо подолання української кризи».

путін же написав, що росія вітає готовність Китаю "відіграти конструктивну роль у врегулюванні кризи" щодо війни проти України, ймовірно, сподіваючись, що Сі займе таку ж агресивну риторичну лінію проти Заходу.

"Відмова Сі Цзіньпіна приєднати Китай до росії в геополітичному конфлікті, який путін передбачає із Заходом, є помітним відхиленням від оголошеного Китаєм «безмежного партнерства» з росією перед початком вторгнення в Україну", – підкреслюють в ISW.

Як вважають фахівці, риторика Сі свідчить про те, що він "не схильний повністю надавати путіну економічну та політичну підтримку, необхідну рф для подолання невдач в Україні".

В Інституті вивчення війни додають, що путін і Сі запропонували дещо подібні бачення посилення китайсько-російського економічного партнерства, і цілком імовірно, що вони підпишуть двосторонні торговельно-економічні угоди, деякі з яких будуть спрямовані на полегшення схем ухилення від санкцій.

"Сі також запропонує більш конкретну пропозицію щодо врегулювання війни в Україні шляхом переговорів, хоча залишається незрозумілим, що означатиме його пропозиція і наскільки кремль сприйме її. Незрозумілими також залишаються перспективи постачання Китаєм росії військової техніки", – підсумували аналітики.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-03-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1298

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]