Головна » 2015 » Січень » 12 » Півроку тому французькі спецслужби вирішили, що брати Куаші не становлять загрози і припинили за ними стеження

Півроку тому французькі спецслужби вирішили, що брати Куаші не становлять загрози і припинили за ними стеження

Брати Саїд і Шериф Куаші, які вчинили напад на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo і вбили 12 осіб, перебували під наглядом французьких спецслужб до червня 2014 року.

Проте пізніше спостереження за ними було припинено, пише журналіст Ерік Пеллетьєр в L'Express.

Як повідомляє Newsru.co.il, цю публікацію цитують багато ЗМІ, у тому числі CNN. Про даний факт, без посилань на L'Express повідомляє також британське видання Mail of Sunday.

У публікації наводяться дані про те, що Саїд Куаші в липні 2011 року побував в Омані, звідки попрямував до Ємену, де протягом декількох місяців проходив диверсійну підготовку в одному з таборів "Аль-Каїди".

Дані відомості були передані французьким спецслужбам американськими колегами. Після чого за Саїдом Куаші, який повернувся у Францію, в листопаді 2011 було встановлено нагляд. Зокрема, прослуховувалися його телефонні розмови, в тому числі з братом Шерифом.

Пеллетьєр пише, що спостереження за Саїдом Куаші було знято в червні 2014 року, оскільки французькі спецслужби визнали його таким, що "більше не становить небезпеки".

Стеження за Шерифом Куаші було припинено ще раніше - наприкінці 2013 року: було встановлено, що він займається виготовленням контрафактного одягу та взуття, але нібито припинив контакти з екстремістами.

Раніше Шериф перебував під наглядом поліції, оскільки підозрювався у вербуванні ісламістів для війни в Іраку, в 2008-му він був засуджений до 18 місяців в'язниці за терористичну діяльність.

Нагадаємо, брати Куаші 7 січня скоїли збройний напад на редакцію сатиричного тижневика Charlie Hebdo. Загинули 12 людей - десять журналістів і двоє поліцейських, що охороняли будівлю, ще 11 людей отримали поранення.

Куаші були оголошені в розшук і 9 січня знищені в результаті проведеної французькою поліцією спецоперації.


За матеріалами: Новини сьогодні
12-01-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11006

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]