Головна » 2017 » Січень » 25 » Із третьої спроби - у Фірташа забиратимуть комбінат

Із третьої спроби - у Фірташа забиратимуть комбінат

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала повторний судовий позов, щоб забрати у державну власність Запорізький титано-магнієвий комбінат.

Про це заявив керівник САП Назар Холодницький, повідомляє "Радіо Свобода".

У позові йдеться про розірвання договору заснування товариства з обмеженою відповідальністю "Запорізький титано-магнієвий комбінат" та повернення комбінату повністю до сфери державного управління через невиконання інвестором (компанією з орбіти олігарха Дмитра Фірташа) взятих на себе зобов'язань.

Прокурори подали позов до Господарського суду Києва 25 січня "разом з доказами сплати нового судового збору".

Раніше цей суд двічі відмовився розглядати справу щодо ЗТМК. Мотивував тим, що прокурори не надали доказів сплати збору.
Запорізький титано-магнієвий комбінат створили у 2013 році державою в особі Фонду держмайна (володіє 51% статутного капіталу) та компанією "TOLEXIS TRADING LIMITED" (49%), яка входить до групи компаній Group DF Дмитра Фірташа.
Згідно домовленостей, ФДМ до статутного капіталу новоствореного суб'єкта передав цілісний майновий комплекс комбінату. Компанія TOLEXIS TRADING LIMITED вклала $ 110 млн, які мали спрямувати на модернізацію виробництва зі встановленими строками упродовж 2013 – І кварталу 2015 років.
У САП заявили, що більшість із залучених інвестицій розтрачено на погашення раніше створених заборгованостей ЗМТК за енергоносії та перед кредиторами, пов'язаними з DF Group.
У подальшому ці кошти вивели з України на рахунки офшорних фірм.
При цьому, на модернізацію виробництва, що було головною метою створення підприємства з недержавною часткою, спрямували лише 20 млн грн.

 


За матеріалами: Новини сьогодні
25-01-2017
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11079

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]