Головна » 2014 » Липень » 19 » Як би наступного разу не застосували зброю масового ураження - Ходорковський про Боїнг-777

Як би наступного разу не застосували зброю масового ураження - Ходорковський про Боїнг-777

За авіакатастрофу "Боїнга-777" малазійських авіаліній, який був збитий бойовиками на території самопроголошеної ДНР, "серйозну відповідальність мають нести серйозні люди", інакше наступного разу можна буде жахнутися "випадковому" застосуванню зброї массвого ураження.

Про це заявив екс-глава ЮКОСа Михайло Ходорковський.

"За подібне серйозну відповідальність мають нести серйозні люди, інакше наступного разу як би нам не довелося жахнутися "випадковому" застосуванню зброї массового ураження (ЗМУ)", - зазначив він.

"Усі нормальні люди, звичайно, переживають через події. Причини загального плану теж очевидні. …. Але це не знімає конкретного питання: яким мавпам і чому потрапила до рук така зброя?", - заявив Ходорковський.

Як відомо, 17 липня в Донецькій області зазнав краху пасажирський літак авіакомпанії Malaysia Airlines "Боїнг-777". За даними авіакомпанії, на борту літака знаходилося 298 осіб: 15 членів екіпажу і 283 пасажири.

На борту авіалайнера перебували 192 громадянина Нідерландів (один з них мав подвійне громадянство Нідерланди/США), 44 малайзійці (включаючи 15 членів екіпажу і двох немовлят), 27 австралійців, 12 індонезійців (серед них одне немовля), 10 британців (один із них мав подвійне громадянство Велика Британія/ПАР), чотири німці, чотири бельгійці, три філіппінці, один канадець і один громадянин Нової Зеландії.

За даними українських силовиків, літак збили з установки "Бук" терористи, яких забезпечує зброєю Росія.

Розвідка США дійшла висновку, що Boeing 777 "Малазійських авіаліній",швидше за все, збили проросійські сепаратисти. 

19 липня стало відомо, що озброєні бойовики, погрожуючи фізичною розправою, змусили рятувальників завантажити тіла 34 загиблих.


За матеріалами: Новини сьогодні
19-07-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11134

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]