Головна » 2013 » Січень » 24 » Як правильно скласти ідеальне резюме?

Як правильно скласти ідеальне резюме?

В наше время очень выгодно покупать электроинструмент через Интернет в специализированных интерне-магазинах. К примеру, выгодно купить электроинструмент через Интернет можно на сайте wattshop.com.ua.

Як правильно скласти ідеальне резюме?
Як же змусити роботодавця вибрати тебе з безлічі інших кандидатів?

Ідеальне резюме

Вкажи: контактні дані - ПІБ та способи зв'язку (телефони, електронна адреса). Вписуй інші відомості виходячи з їх корисності. Наприклад, ти заміжня жінка з дітьми.
Ця інформація стане для роботодавця сигналом про те, що кандидат вже влаштований в житті і ймовірність його відходу, наприклад, у декретну відпустку невисока. Побічно ця обставина може зіграти позитивну роль.

Вкажи: посаду, до якої прагнеш, і її функціонал. Важливо не тільки позначити позицію, але й стисло розшифрувати, якою саме діяльністю ти хотіла б займатися. Це виділить твоє резюме в загальному потоці. Адже роботодавець знає, який співробітник йому необхідний, і вважатиме за краще того, хто буде максимально відповідати очікуванням.

Вкажи: навчальні заклади, які вплинули на твої професійні навички. А ось курси екстремального водіння мотоцикла або документи про сто стрибків з парашутом навряд чи допоможуть в пошуку роботи. Не вказуй періоди навчання, що залишилися незавершеними. Навіть якщо на те були об'єктивні причини, сам факт може зіграти не на твою користь.

Вкажи: свою посаду в трьох останніх компаніях. Не перераховуй всі свої робочі місця! Вдавайся до загального формулювання: "10 років досвіду роботи в продажах (ІТ, телеком)". Покажи свої досягнення: збільшила продажі на стільки-то, запустила такий-то продукт, нагороджена. Якщо ти молодий спеціаліст, розкажи про студентські перемоги - це хороший показник для кадровика.

Вкажи: рівень знання іноземної мови і наявність специфічних знань. Припустимо, володіння графічними комп'ютерними програмами чи знання CRM-систем. Не треба писати "Рівень володіння ПК - просунутий користувач". Те, що було актуально 8-10 років тому, сьогодні може викликати негативну реакцію - це вже норма, а не гідність.

Вкажи: 3-4 риси, які ти вважаєш для себе головними. Основна помилка - це перерахування всіх відомих позитивних характеристик: комунікабельність, відповідальність, стресостійкість. А "професіоналізм", згаданий в резюме, швидше за все, змусить роботодавця засумніватися в його наявності.

Ідеальний обсяг резюме - 1 лист, максимальний - 2. Використовуй шрифт Times New Roman, 12-й кегль. Залишай місце між розділами резюме, щоб воно не здавалося перевантаженим.

Рекомендації складай у форматі: ПІБ, посада, місце роботи, номер телефону рекомендувача. Якщо на сторінці мало місця, напиши, що готова надати інформацію на вимогу.

За матеріалами: Новини сьогодні
24-01-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11844

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]