Головна » 2023 » Лютий » 26 » Як у Німеччині здійснилась мрія вчителя-пенсіонера з Києва - співав на вулиці і потрапив в оперу

Як у Німеччині здійснилась мрія вчителя-пенсіонера з Києва - співав на вулиці і потрапив в оперу

Вчитель фізики з Києва Олег Яновіцький все життя мріяв співати і лише на пенсії реалізував свою мрію. Коли рф напала на Україну, він поїхав до Німеччини та почав співати на вулицях. Його талант помітили та влаштували йому прослуховування у Боннському театрі. Тепер Олег співає у оперному хорі. Про те, як здійснилась мрія киянина, розповідає DW

Олег завжди улюбив оперу. Він з дитинства захоплювався цим мистецтвом та навіть грав в аматорському театрі.

 “Я все життя любив оперу, з дитинства я ходив до опери і співав, але ніколи не міг навіть подумати, що я колись буду співати в опері”, — ділиться киянин.

Після великого вторгнення росії в Україну Яновицький переїхав до Німеччини. На вулицях Бонна, який колись був столицею ФРН, він виконував опери українською мовою.

Згодом Олега помітили і запросили на прослуховування у професійний Боннський театр.

Так йому вдалося потрапити до хору.

 “Я познайомився з Юлією Парнас. Вона давно тут працює. Вона як професіонал, яка співала у цьому хорі 12 років, сказала: я можу організувати тобі прослуховування, в тебе хороший голос“, — згадує Олег.

Він дуже хвилювався перед прослуховуванням. Попри те, що у чоловіка не було професійного досвіду, прослуховування пройшло успішно. Олега прийняли в хор.

 “Він виконав арію Дона Базіліо з “Севільського цирульника” російською. Я почув її російською вперше і сказав, що у нього прекрасний український бас”, — розповідає Марко Медвед, хормейстер.

За словами Марка, Олега спершу прийняли з гуманітарних причин, через співчуття. Запропонували долучитися до репетиції вистави. Він дуже багато працював й активно брав участь, тож незабаром брав участь у всіх проєктах. Першим виступом Олега у складі хору стала опера “Азраїл” композитора Альберто Франкетті.

Тож нині колишній вчитель фізики співпрацює з театром. У березні він співатиме в опері “Сибір” композитора Умберто Джордано. Попри це виконавець продовжує співати на вулицях Бонна. Йому це хобі подобається, а також дозволяє заробити. Крім того, перехожим подобаються українські пісні.

 “Багато разів було таке — людина проходить повз мене, чує українську пісню, посміхається і зупиняється. Я думаю, українець, мабуть, бо українців тут багато. Я доспівую, питаю, ви з України? Ні. Виявляється німці, просто їм сподобалося. Вони не знали, що це українська пісня“, — розповідає хорист.

Частину грошей Олег жертвує на ЗСУ. Також він співає на благодійних концертах для українців.


За матеріалами: Новини сьогодні
26-02-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1283

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]