Головна » 2012 » Жовтень » 21 » Як збільшення тривалості сну позначається на поведінці дітей

Як збільшення тривалості сну позначається на поведінці дітей



 Дослідження, проведені співробітниками лабораторії сну з Університету Квебека, показали, що збільшення тривалості сну школярів всього на півгодини має несподівані і вельми приємні наслідки у вигляді загострення уваги і поліпшення поведенки.

Експеримент проводила група дослідників, очолювана Рут Грубер. У ньому брали участь 34 дитини від семи-до одинадцятирічного віку. Дітей розділили на 2 групи. Перші 5 днів поспіль прокидалися на годину раніше, ніж зазвичай. Учасникам з іншої групи дозволили спати на годину довше, ніж зазвичай. І хоча більшість дітей за звичкою прокидалися раніше дзвінка будильника, все одно тривалість їх сну збільшилася приблизно на 27 хвилин.

Учені спостерігали за поведінкою школярів, щодня оцінювали їх емоційну стійкість, імпульсивність і стомлюваність. За словами вчителів, діти, які спали довше, вели себе активніше на перервах і уважніше на уроках. А недосипаючі учасники експерименту, навпаки, часто відволікалися на уроках і позіхали навіть на заняттях з фізкультури.

Дослідники не здивувалися таким результатам експерименту, але підкреслюють його значущість для батьків. На думку Рут Грубер, сон дитини повинен завжди перебувати в пріоритеті.

За матеріалами: Новини сьогодні
21-10-2012
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11582

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]