Головна » 2021 » Листопад » 19 » Якнайшвидше ухвалити закон про СБУ - закликали посли G7

Якнайшвидше ухвалити закон про СБУ - закликали посли G7

Посли країн "Групи семи" закликали Верховну Раду якнайшвидше ухвалити зміни до Закону "Про Службу безпеки України", спрямовані на вдосконалення організаційно-правових засад діяльності СБУ.

Про це повідомляється у Твіттері британського головування у групі послів G7.

“Посли G7 підтримують заяву Міжнародної дорадчої групи та закликають усіх депутатів підтримати цей законопроєкт (законопроєкт №3196-д) та прийняти його якомога швидше, а також необхідні супутні закони”, - йдеться у дописі.

18 листопада Міжнародна дорадча група, до складу якої входять представники Європейського Союзу, НАТО та США, закликала ВР підтримати проєкт закону про СБУ та прийняти його без жодних зволікань.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту ухвалити в другому читанні законопроєкт №3196-д “Про внесення змін до Закону України "Про Службу безпеки України" щодо удосконалення організаційно-правових засад діяльності Служби безпеки України”.

Верховна Рада 28 січня ухвалила у першому читанні проєкт закону №3196-д. Ним, серед іншого, пропонується ліквідувати спецпідрозділи СБУ з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією.

Реформа СБУ розпочалася ще за часів президентства Віктора Ющенка. У 2008-2009 роках РНБО ухвалила рішення «Про Концепцію реформування Служби безпеки України» та «Комплексну цільову програму реформування Служби безпеки України». Було зареєстровано законопроєкт, який згодом зняли з розгляду. У 2015 році було оголошено про нову реформу. На ній наполягали міжнародні партнери. Однією з головних умов була ліквідація спецпідрозділів, які опікуються економічними злочинами.


За матеріалами: Новини сьогодні
19-11-2021
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1624

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]