Головна » 2014 » Листопад » 9 » Якщо Путіна не знімуть свої, це зробить плебс, що зараз є базою його підтримки, – Шендерович. ВІДЕО

Якщо Путіна не знімуть свої, це зробить плебс, що зараз є базою його підтримки, – Шендерович. ВІДЕО

Ескалація та розвиток війни – неминучі. Путін програв усі еволюційні варіанти і він це чудово розуміє. Як шахіст, який потрапив у програшну позицію, його може врятувати лише авантюра. Через півтора-два роки економіка РФ впаде. А війна – завжди чудовий спосіб направити кудись народну енергію.

Таку думку під час інформаційно-аналітичного проекту «Погляд на тиждень» (щосуботи о 21:00 на телеканалі ZIK) висловив російський письменник Віктор Шендерович.

«Коли, років за два, економіка РФ просто розвалиться, Путіну потрібно буде якось пояснити росіянам, чому це сталося. А пояснити свій провал можна буде тим,що – навкруги вороги, ніби-то Росія знову в оточенні недругів, в оточенні НАТО. Тож потрібно затягти паски, бо держава не зможе думати ні про медицину, ні про дітей, ні до соціальної сфери», – вважає письменник.

За словами Шендеровича, його прогнози уже стають реальними. За останні місяці військовий бюджет Росії збільшили на третину, при тому, що лікарні почали зачиняти навіть у Москві.

«Політичну точку неповернення Путін пройшов, коли у 2012-му розгромив Болотну площу і з’явились масові політв’язні. Потрібно розуміти, що президент РФ не може відійти від влади, адже тоді він сяде за грати. І Путін це чудово усвідомлює – за ним тягнеться надто багато злочинів. А від недавнього часу за ним ще й плаче Гаага. Тож, від влади Путін не відійде», – припускає Шендерович.

Тож, вважає письменник, Путіна можна буде скинути лише або «палацовим переворотом», або ж замахом на його життя. Тому що усі механізми легітимної зміни влади він демонтував уже давно. В країні немає ні виборів, ні судів, нічого.

«Такого Майдану чи революції, як у вас, думаю, у Росії не може бути. Думаю, що, коли впаде російська економіка, на вулиці вийдуть не «білострічники» чи демократи, а той преславутий робочий клас, який зараз є підтримкою Путіна. Але це буде вже зовсім інший жанр», – резюмував Віктор Шендерович.
 


За матеріалами: Новини сьогодні
09-11-2014
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11105

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]