Головна » 2023 » Квітень » 27 » Яку атомну субмарину відправляють США до Південної Кореї - залп з 20 ракет Trident II

Яку атомну субмарину відправляють США до Південної Кореї - залп з 20 ракет Trident II

Якщо запустити весь залп балістичних ракет, то як стверджують журналісти, цього вистачить, щоб знищити Північну Корею.

26 квітня президент США Джо Байден зустрівся з президентом Південної Кореї Юн Сок Колем і оголосили про нову тактику стримування КНДР. Один з таких елементів — перекидання атомної субмарини Ohayo. Про це повідомляє CNN.

Вперше з 1981 року Південна Корея матиме біля своїх берегів американський атомний підводний човен. США оголосили з Південною Кореєю про “Вашингтонську декларацію” — це комплекс заходів для стримування Пхеньяна від застосування ядерної зброї.

ВМС США мають на озброєнні 14 атомних субмарин класу Ohayo, які базуються у Вашингтоні та Джорджії. Одна субмарина здатна знаходитись під водою 77 днів, після чого потрібно 35 діб на обслуговування у порту. В цей час відбувається ротація екіпажів. Кожна субмарина має дві команди.

Яке озброєння мають атомні субмарини Ohayo?

Кожен підводний човен має 20 балістичних ракет Trident II. Радіус дії — 7400 км, що означає, що вони здатні вразити ціль у КНДР з різних частин Тихого, Індійського або навіть Північного Льодовитого океанів. Тому технічно Ohayo не потрібно наближуватись до берегів Південної Кореї, щоб атакувати потенційні цілі. До того ж кожна ракета Trident II може атакувати свою ціль.

 Балістична ракета Trident Ii здатна мати 4 ядерні боєголовки, тобто усього підводний човен може нести близько 80 ядерних зарядів. У виданні пишуть, що по суті достатньо однієї субмарини, щоб знищити всю Північну Корею.

Тому аналітики та оглядачі переконані в тому, що США скоріше символічно відправляють атомний підводний човен. Південна Корея є одним з найважливіших союзників.


За матеріалами: Новини сьогодні
27-04-2023
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1325

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]