Головна » 2015 » Лютий » 15 » Японія після аварії на Фукусімі відновлює розвиток геотермальної енергетики

Японія після аварії на Фукусімі відновлює розвиток геотермальної енергетики

Компанія Electric Power Development Co. планує побудувати геотермальну електростанцію потужністю в 42 МВт у північній префектурі Акіта (Японія). За планом, електростанція почне функціонувати до травня 2019 року. На розробку проекту вже виділено близько $221 млн. Значні інвестиції надійшли від японських банків, проте найбільшу частку фінансування (80%) надає Національна корпорація нафти, газу і металургії Японії, повідомляє CleanTechnica.

Нову електростанцію зведуть неподалік від найглибшого озера Японії – Тазава, що розташоване саме у префектурі Акіта. Станція буде використовувати природні гарячі джерела на пагорбах озера.

Варто зазначити, що у Японії вже є досвід з побудов геотермальних електростанцій. Останній подібний проект був завершений у 1996 році, проте геотермальна станція мала потужність лише 10 МВт.

Цікаво, що потенціал геотермальної енергетики Японії складає близько 20 ГВт, проте наразі країна використовує лише 2% від цього об’єму. Так, наприклад, деякі геотермальні джерела Японії розташовані на території національних парків, де законодавство забороняє будь-який видобуток. Однак після аварії на Фукусімі та вимушеного зменшення частки атомної енергії у загальному енергобалансі країни, цілком очевидно, що уряд Японії більш зацікавлений розвивати поновлювані джерела енергії, включаючи й геотермальний потенціал.


За матеріалами: Новини сьогодні
15-02-2015
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1995

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]