Головна » 2013 » Серпень » 21 » Юні баскетболісти взяли срібло на міжнародному турнірі

Юні баскетболісти взяли срібло на міжнародному турнірі

Юні ужгородські баскетболісти ЗОДЮСШ вибороли срібні нагороди на міжнародному турнірі «Посейдон-2013», який проходив в м.Приморско (Болгарія).

З 12 по 18 серпня відбувся сьомий щорічний "Посейдон". В турнірі приймали участь юнаки та дівчата 1997р.н.,1999р.н. та 2001р.н. Всього було 38 команд: з Росії, України, Болгарії, Естонії, Азербайджану, Угорщини, Туреччини та Литви.

Ужгородські юнаки (учні Закарпатськоі обласної дитячо-юнацькоі школи) заявилися в двох вікових категоріях - 1999 та 2001рр.н.

Хлопчики 2001 року народження потрапили в одну підгрупу з командами "Орбіта" м. Дзержинський, СДЮШОР-ОЛИМП м.Санкт-Петербург та "Дунав-2007" Болгарія.

В перший ігровий день поступились "Орбіті" м.Дзержинський з рахунком 32-19, в другий - вже обіграли СДЮШОР-ОЛИМП м.Санкт-Петербур з рахунком 38-33, і в третій - "Дунав-2007" Болгарія з рахунком 22-17, що дозволило вийти до півфіналу, але хлопцям не вистачило досвіду (це перший турнір такого рівня для них) і в підсумку стали четвертими із восьми команд.

В віковий категорії 1999 р.н. також потрапили в одну підгрупу з росіянами з м. Дзержинського та Санкт-Петербурга.

В перший ігровий день зустрілися з однолітками з м. Дзержинськи , які були не готові до агресивноі гри нашої команди на обох сторонах майданчика, в результаті чого після першої половини рахунок 26-2 і в підсумку 45-20 на користь ужгородців.

В другий ігровий день зі слів тренера Олександра Зубковського хлопці зіграли кращу свою гру, обігравши дуже сильну команду з м. Санкт-Петербург з рахунком 39-28, завдяки цій перемозі хлопці зайняли перше місце в підгрупі і вийшли в півфінал на Азербайджанський "Макабі", який з легкістю обіграли - 52-19.

В фіналі потрапили на срібних призерів Всеукраїнської юнацькоі баскетбольноі ліги 1999р.н. (більшість гравців нашої команди 2000 р.н) СДЮШОР-93 м. Рівне. З перших хвилин зустрічі рівняни заволоділи ініціативою і зробили ривок 12:0, але наші хлопці зібралися і зав’язали жорстку боротьбу по всьому майданчику, і мало не переломили хід гри але суперник продемонстрував чудову гру в четвертій чверті і в підсумку перемогли з рахунком 40-30. Команди були нагороджені кубками та медалями, а гравця нашої команди Дениса Леонова було вибрано до символічноі п'ятірки турніру.

Олександр Зубковський тренер команди: «Я дуже задоволений, що ми нарешті вибралися на цей турнір, адже ми збирались на нього впродовж останніх трьох років. Це не тільки цікаві ігри, а це досвід для цих юнаків та для нас тренерів, нові знайомства, спілкування з цікавими людьми різних національностей, цікаво дізнатись про те, як розвивається баскетбол в інших країнах і зробити корективи в своїй роботі або навпаки переконатись, що ми вибрали правильний шлях розвитку баскетболу».



За матеріалами: Новини сьогодні
21-08-2013
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 11292

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]