Головна » 2018 » Червень » 28 » Кальян: все, що потрібно знати кожному

Кальян: все, що потрібно знати кожному

Дана стаття буде цікава всім. Докладний огляд цікавих фактів, що розкривають близькосхідну традицію куріння кальяну, задовольнить цікавість: що, як, навіщо і чи корисно? Нині пристрій приваблює населення від малого до великого. Ним захоплюються і його засуджують. Купити кальян стало доступно, курити кальян стало популярно. Наприклад, швидко і вигідно купити кальяни у Львові можна навіть онлайн за допомогою сайту split.lviv.ua.

Проте, якщо вам вдасться зустріти обурену людину, яка тикає в трубку, з якої випускаєте дим, про всяк випадок запитаєте: "Як, ви не знаєте, що таке кальян? Ви, напевно, з іншої планети!"

Де батьківщина курильного пристрою?

Багато туристів, що побували на курортах Туреччини або Єгипту, де куріння кальяну поширене з особливою пошаною, впевнені, що саме в цих країнах вперше з'явилася дана традиція. Це не так. Батьківщиною приладу є Індія. Спритні торговці з Близького Сходу ще в XV столітті завезли курильний апарат в свої країни.

Протягом шести століть кальян видозмінювався. Виготовляли з тих підручних матеріалів, які були:

1. камінь;
2. дерево (в більшості випадків — кокос);
3. метал.

Кальяни в Україну ще в минулому столітті почали поставляти з далекосхідних країн. Сьогодні індустрія стрімко розвивається. Ви можете самостійно зібрати або купити вже готовий в спеціалізованих магазинах.

Як влаштовано кальян?

За весь час будова курильного пристрою не змінилася. Головними частинами приладу є:

1. Колба. Спочатку колбу заміняв кокос. Це нижня частина, куди заливається рідина. Її призначення: очистити, охолодити і зволожити дим, що виходить з трубки.
2. Чаша. Одна з важливих деталей - верхня частина, де поміщається тютюн. Не багатьом майстрам вдається правильно розташувати тютюн, зверху фольги з розпаленим вугіллям.
3. Шахта. Дана частина представлена ​​у вигляді трубки від чаші до колби. Саме в шахті осідають шкідливі речовини.
4. Шланг. Обов'язкова частина кальяну - довга трубка, через неї курець робить тягу.

Крім названих частин, є інші деталі, без яких функціонування наргіле неможливо, але про них краще знають майстри. У свою чергу відзначимо мундштук - наконечник, який стикається з губами людини. Радимо купити персональний мундштук для кальяну.

Рекомендації з куріння кальяну

Спочатку використання кальяну було ритуалом. В Індії, а потім і в Туреччині гостей запрошували викурити кальян з господарем. Відмова гостя сприймалася як особиста образа. Так само і відмова господаря розкурити кальян теж вважалося негативним ставленням до гостя. Сьогодні традицій дотримуються рідко, але курити в компанії - звичай і арабів, і слов'ян. Щоб отримати максимальне задоволення, скористайтеся наступними порадами:

1. Знайдіть відокремлене місце. Намагайтеся, щоб в процесі вас не смикали постійно дзвінками, розмовами. Куріння має принести розслаблення.
2. Курите кальян варто на ситий шлунок.
3. Ставте прилад на підлогу (це данина традиції).
4. Під час ритуалу слухайте спокійну музику, не вмикайте яскраве світло. Атмосфера повинна бути більш інтимна.
5. В кінці куріння обов'язково треба почистити чашу, шахту, трубку, щоб позбутися від шкідливих речовин, що осіли.

Процес випускання диму так само вимагає спеціальних рекомендацій: намагайтеся голову тримати піднятою, випускайте дим плавно.

Розвінчуємо міф про шкоду куріння кальяну

Не встиг кальян вкорінилася в дозвілля співвітчизників, як з усіх джерел почувся кричущий голос: "Не можна! Це шкідливо! "Але чи дійсно він приносить більше шкоди, ніж сигарета? Розвінчуємо міфи разом.

Міф №1: Кількість диму, що вдихається і видихається в кальяні, в сотні разів перевищує сигаретний.

Відповідь: В димі наргіле міститься 142 компонента, тоді як в сигаретному - 4700 шкідливих речовин. До того ж, він проходить через рідину, в результаті охолоджується і очищується.

Міф №2: Куріння кальяну - причина залежності.

Відповідь: В 90% випадків кальян куриться час від часу і то тільки ввечері після напруженого дня або навіть тижня. Відомо, що курці сигарет за день викурюють по пачці і більше.

Не можна стверджувати, що кальян корисний. Але в результаті використання особливого виду тютюну, зволоження диму і іншого встановити шкоду від кальяну складніше.

Палити чи не палити? Кожен вирішує самостійно. Бажаємо, щоб далекосхідна традиція приносила вам лише задоволення і приємне відчуття самовладання.


За матеріалами: Новини сьогодні
28-06-2018
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1837

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]