Головна » 2022 » Листопад » 5 » Канада витісняє китайські компанії, ринок критичних мінералів – питання нацбезпеки

Канада витісняє китайські компанії, ринок критичних мінералів – питання нацбезпеки

З міркувань національної безпеки уряд Канади наказав трьом китайським інвесторам продати свої частки у канадських компаніях, які видобувають критичні мінерали.

Про це в Оттаві заявив міністр міжнародної торгівлі Канади Франсуа-Філіп Шампань, передає ЗМІ.

"Хоча Канада продовжує вітати прямі іноземні інвестиції, ми діятимемо рішуче, коли інвестиції загрожують нашій національній безпеці та ланцюгам постачання критичних мінералів як всередині країни, так і за її межами", - сказав Шампань.

За чинним канадським законодавством «іноземні інвестиції підлягають аналізу з точки зору національної безпеки, певні типи інвестицій, приміром, у сектор критичних мінералів, перевіряють особливо ретельно», - наголосив він.

"Тому ми проаналізували кілька інвестицій у канадські компанії, залучені до сектору критичних мінералів, в тому числі літію. Ці компанії було проаналізовано з точки зору національної безпеки за допомогою багатоетапного процесу", - зазначив міністр.

У результаті аналізу, трьом китайським інвесторам було наказано продати свої частки в канадських компаніях. "Рішення уряду ґрунтуються на фактах та доказах й на рекомендаціях експертів у сфері критичних мінералів, а також канадської розвідувальної та безпекової спільноти й інших урядових партнерів", - підсумував Шампань.

Раніше повідомлялося, у Канаді оголошено початок випуску державних "Облігацій суверенітету України", кошти від продажу яких призначені для фінансування допомоги українцям.

Також ЗМІ писали, 31 жовтня Канада запровадила нові санкції проти Ірану за грубі порушення прав людини.


За матеріалами: Новини сьогодні
05-11-2022
nowyny.com/
Додав: adminA
Коментарі: 0
Переглядів: 1316

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]