Головна » 2023 » Вересень » 3 » Кодові імена президентів США розкрили секретні служби

Кодові імена президентів США розкрили секретні служби

Президенти США мають офіційні кодові імена, які їм надають представники секретних служб. Які “позивні” мали (і мають) американські лідери – читайте далі.

Кодові імена президентів США

"Бути президентом Сполучених Штатів значить мати певні бонуси. Ви – лідер вільного світу, ви можете жити в Білому домі й літати приватним літаком. Ви також отримуєте кодове ім’я від секретної служби. І так само члени вашої родини", – пише редактор Encyclopaedia Britannica Емі Тікканен у статті "Secret Service Code Names of 11 U.S. Presidents".

Він наводить ці секретні імена колишніх і нинішнього президента США.

Джон Кеннеді – "Лансер"

Кодове ім’я Джона Кеннеді було вдалим, враховуючи, що його адміністрацію часто порівнювали з Камелотом – легендарним лицарським замком короля Артура, лицарем якого був Ланселот.

Річард Ніксон – "Прожектор"

Ніксон мав одне з найбільш іронічних кодових імен у світлі його спроб приховати те, що стало Вотергейтським скандалом.

Джеральд Форд – "Пароль"

Прізвисько 38-го президента США також просякнуте іронією, оскільки він закрив (іншим словом "запаролив") двері для будь-якої можливості кримінального переслідування проти свого попередника Ніксона, надавши йому "повне, безкоштовне та абсолютне помилування".

Джиммі Картер – "Диякон"

Секретне ім’я Картера відображало його глибоку релігійну віру. Тривалий час він був прихожанином баптистської церкви, і навіть під час президентства він продовжував викладати в недільній школі.

Рональд Рейган – "Сиром’ятна шкіра" (англ. Rawhide)

Кодове ім’я Рейгана, можливо, було відсилкою до численних вестернів, у яких він знімався до того, як став політиком.

Джорджа Буш-старший – “Лісовий вовк” (англ. Timberwolf)

На жаль, невідомо, чому Джорджа Буша-старшого назвали на честь найбільшого представника родини собачих.

Білл Клінтон – "Орел"

У Білла Клінтона також було “тваринне” прізвисько. Дехто припускає, що кодове ім’я пов’язане з його зв’язком з бойскаутами, а Eagle Scout – найвищий ранг у цій організації – такий собі відповідник для того, хто займає найвищу посаду в країні.

Джордж Буш – "Першовідкривач"

Кодове президентське ім’я Джорджа Буша було компліментарним. Цікаво, що ім’я маленького Джорджа у час, коли президентом був його батько, було менш улесливим. Майбутнього президента ЦРУшники називали “Стакан”. Кажуть, що нібито через його любов до вечірок.

Барак Обама – "Ренегат"

Подейкують, що Барак Обама сам вибрав це прізвисько зі списку кодових імен, які починалися з літери "Р". Інших даних про секретне ім’я 44-го президента США немає.

Дональд Трамп – "Магнат"

Ще до свого президентства Трамп заявив, що його кодове ім’я буде “Скромний”. Однак секретна служба вибрала інше прізвисько для глави Білого дому, яке виявилося трохи менш скромним.

Джо Байден – "Келтік" (англ. Celtic)

Кодове ім’я нинішнього президента США лишилося тим самим, що використовувалося, коли він був віце-президентом. Це відсилка до його ірландського походження.


За матеріалами: Новини сьогодні
03-09-2023
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1474

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]