Головна » 2021 » Червень » 21 » Комендантську годину скасовує Франція

Комендантську годину скасовує Франція

франція коронавірус

У Франції з 21 червня скасовують комендантську годину, яку впровадили у жовтні 2020 року через різкий сплеск захворюваності на коронавірус.

До цього часу французам забороняли спочатку залишати свої домівки після 21:00, у середині січня — після 18:00, у березні — після 19:00, у травні — після 21:00, з 9 червня — після 23:00. Зазначається, що комендантську годину скасовують на 10 днів раніше, ніж планувалося у зв’язку з суттєвим зниженням захворюваності на коронавірус.

За даними Le Monde, Франція є однією з останніх країн, які дотримуються комендантської години, поряд з Італією і Грецією. Крім того, з 17 червня в країні скасували вимогу обов'язкового носіння медичної маски на вулицях. Водночас громадян закликають бути пильними та піклуватися про особистий захист від вірусу.

У ніч на 19 червня поліція сльозогінним газом розігнала рейв-вечірку в околицях французького міста Редон (Бретань).

З травня Франція почала пом'якшувати карантинні обмеження. Зокрема, у країні скасовуються обмеження на внутрішні поїздки, а школи працюватимуть у звичайному режимі.

З 24 квітня Франція впровадила 10-денний обов’язковий карантин для громадян, які прибувають з Аргентини, Бразилії, Чилі, Південної Африки та регіону Гвіана через побоювання нових штамів коронавірусу.

Уряд Франції повідомляв, що вони досягли найшвидших темпів вакцинації серед країн Європи та вакцинують близько 2,5 мільйона людей на тиждень.


За матеріалами: Новини сьогодні
21-06-2021
nowyny.com/
Додав: admin
Коментарі: 0
Переглядів: 1602

Коментарі

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]